Santi Broch: Hem de tornar a ser una Catalunya forta, valenta i respectada

Dijous, 16 de setembre de 2010 a les 00:00

L'alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch, va afirmar, durant el discurs institucional amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, que “hem de tornar a ser una Catalunya forta, valenta i respectada” . En el parlament, Broch es va referir a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'Autonomia i a la crisi econòmica que s'està patint.
L'alcalde poblatà va assegurar que el 2010 ha estat un any dolent per a la nostra Nació, ja que la sentència del Constitucional “ha menyspreat la voluntat dels catalans” , expressada en el referèndum del 18 de juny de 2006. Aquest fet, segons va dir Santi Broch, ha causat una “desafecció” de Catalunya cap a Espanya perquè “el poble català ha vist i comprovat el poc afecte i comprensió que la resta de l'Estat espanyol ens té” .
En aquesta mateixa línia, el màxim representant del Consistori poblatà es va referir a la manifestació del 10 de juliol a Barcelona. Santi Broch va afirmar que aquell dia “Catalunya va dir prou al maltractament polític, històric i social que s'arrossega des de 1714” .
L'alcalde també va fer un incís en les eleccions autonòmiques convocades per al 28 de novembre. Broch va assegurar que “caldrà demanar al nou govern entrant que defineixi la postura i les bases de com voldrem que sigui Catalunya els propers anys, i que totes les forces polítiques assumeixin que cal lluitar per al nostre país” .
En el discurs Santi Broch també va parlar sobre la crisi econòmica que s'està vivint. L'alcalde va encoratjar els ciutadans a “tenir forces per tirar endavant i fer front als anys durs que encara es pronostiquen”. L'alcalde va acabar el seu parlament fent una crida: “Tots junts hem de defensar l'Estatut ja que sinó és així no podrem avançar en el futur de la nostra Nació” . Després es van cantar Els Segadors .
L'acte va tenir lloc al parc del Mil•lenari. L'alcalde va estar acompanyat per la resta de regidors i regidores del Consistori poblatà. Abans del discurs institucional, hi va haver un espectacle infantil a càrrec del grup Virivirom i després, un vermut-concert amb l'Antiga Destil•leria, que van oferir peces de swing i blues.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges