Ruta de la Muntaya dels Nens

Itinerari lúdic-cultural que ens convida a relacionar-nos amb l'entorn. 

Itinerari lúdic-cultural que ens convida a relacionar-nos amb l'entorn. Consta de 6 zones, amb propostes sorprenents, repartides per tot el camí del castell.

Zones de nens!

Zona cabanes

Juga!: Aquesta àrea està pensada per gaudir de les cabanes emprant troncs i branques. Aquí pots descansar, esmorzar, berenar i aprendre. Gira els daus de la caseta i descobreix la botànica del camí del castell. Visita la barraca típica dels pagesos de la zona (pedra seca, planta circular i coberta vegetal).

Zona dels cargols gegants

Troba!: Observa els fòssils incrustats a la roca. Alguns fan més d'un pam. Compte! Estan protegits. A dalt sobre els pots veure sencers. A la paret, al costat del camí, els veuràs tallats en forma de cercle. Pots comptar-los?

Zona grimpar

Vols fer via?: Aquí tens una drecera per anar de camí a camí. Fes servir mans i peus. Plantes, pedres i forats seran els teus aliats. Un cop a dalt, recula uns metres i arribaràs a la zona dels ucs.

Zona jeure

Contempla!. Reposa i gaudeix del paisatge a peu de camí o bé segueix el corriol muntanya amunt. Endinsa't al bosc i estira't a l'herba. Sent la natura: el refilar de les caderneres, les flaires del romaní, les moixaines de la pinassa...

Zona ucs

Crida! És l'hora dels ucs, crida tan fort com puguis: Atúúúúúúúúúúú! Iaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Ha ha ha ha ha hai! i escolta l'eco de la serra de la Ninota. Digues al vent anhels, sentiments o simplement paraules boniques. Uc: crit típic dels pagessos eivissencs per comunicar-se d'un lloc a un altre.

Cami del castell de la Pobla de Claramunt - 08787 La Pobla de Claramunt - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.01.2023 | 11:46