Uns 200 poblatans assisteixen al dinar de cloenda de la XI Setmana de la Gent Gran

Dijous, 17 de juny de 2010 a les 00:00

La Pobla de Claramunt va cloure, el diumenge 13 de juny, els actes de la Setmana de la Gent Gran, que va arribar a l'onzena edició i que va organitzar la regidoria de Benestar Social. La cloenda va ser un dinar en homenatge a les persones de la tercera edat del municipi, al qual van assistir uns 200 poblatans i poblatanes.
Entre els convidats a aquest àpat, i que va ser una sorpresa per a tots els comensals, hi havia el mestre Josep Rusiñol, que va ensenyar a la Pobla entre el 1943 i el 1955 i que té 95 anys. El mestre Rusiñol va adreçar unes paraules als presents i va recordar algunes de les vivències que havia passat al municipi.
En el transcurs d'aquest acte es va homenatjar l'àvia i l'avi més gran de la Pobla, que són el Jaume Soteras i la Maria Vilarrubias, tots dos de 97 anys. Enguany, i com a novetat, l'Ajuntament també va fer un reconeixement als poblatans i a les poblatanes nascuts entre el 1910 i el 1919 i que tenen una norantena d'anys.
Els avis i àvies nats aquest període que van estar presents a la festa van ser: Antònia Soteras, Maria Julita Palos, Paulino Valiente, Josepa Ferrer, Maria Manubens, Pilar Soteras i Rosa Valls. L'obsequi que se'ls va lliurar era una ceràmica de l'església de Santa Maria.
Després del dinar es va donar pas al torn de parlaments. La primera a intervenir va ser la regidora de Benestar Social, Carme Farrés, que va destacar que durant les jornades d'aquesta Setmana de la Gent Gran els poblatans i les poblatanes “havien pogut compartir unes bones estones com no es pot fer gaire sovint la resta de l'any”.
La regidora es va referir al canvi de junta que hi havia hagut a l'associació d'avis del municipi. Farrés va fer un reconeixement a la feina feta per l'antiga direcció de l'entitat i va encoratjar els nous membres a treballar per tirar endavant diverses activitats. La regidora també va parlar sobre la marxa de la dinamitzadora de la gent gran i sobre el canvi de l'assistent social.
Tot seguit, va intervenir el vicepresident tercer del Consell Comarcal de l'Anoia, Jaume Guixà, que va encoratjar l'Ajuntament a seguir treballant per les persones de la tercera edat del municipi.

La residència de la gent gran, pendent del finançament de la Generalitat
El torn d'intervencions el va tancar l'alcalde, Santi Broch, que va afirmar que l'Ajuntament “segueix i seguirà apostant pel benestar de tots els poblatans i, principalment, de la gent gran”. Broch es va referir al projecte de construcció de la residència per a les persones de la tercera edat, “un equipament clau i molt necessari del qual ja vam posar la primera pedra fa tres anys però que encara no ha començat”.
L'alcalde va explicar que el retard en l'inici d'aquesta actuació és a causa del finançament, ja que s'està esperant rebre una subvenció de la Generalitat d'un milió sis-cents mil euros. La realització del projecte es preveu que tindrà un cost d'entre quatre i quatre milions i mig d'euros.
Santi Broch va deixar clar que “fins que no es tinguin aquests diners no es tirarà endavant l'obra”. Broch va afegir que quan va entrar d'alcalde va prometre que mantindria, en qüestions econòmiques, el llegat del seu antecessor. “Vam rebre un consistori sanejat i molt poc endeutat i seguirem treballant en aquesta línia”, va assegurar.
La festa es va acabar amb un concurs de cançons i amb un ball amb el duet Bartomeu & Laia.

Altres activitats de la XI Setmana de la Gent Gran
Des del dissabte 5 i fins el diumenge 13 de juny la Pobla de Claramunt va organitzar una sèrie d'activitats adreçades a la gent gran del poble. Entre aquestes cal destacar l'espectacle Juguem Plegats o l'excursió a Bagà, en què hi van anar una norantena de persones.
També es va fer el primer concurs de ball, una sessió de cinema, una conferència i un espectacle de jotes. Tots aquests actes es van organitzar des de la regidoria de Benestar Social i es va comptar amb la col•laboració de l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran, l'Associació de Puntaires, l'AMPA de l'escola Maria Borés, l'escola Maria Borés, la Diputació de Barcelona, Caixa de Catalunya i La Caixa.


Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges