Segona edició del mercat artesanal amb motiu de la Fira de la Candelera

Dimecres, 27 de gener de 2010 a les 00:00

Al nostre municipi ja està tot a punt per viure una nova edició de la Fira de la Candelera. Per segon any, el diumenge 31 de gener, la regidoria de Cultura i l'empresa Mapamundi Produccions organitzaran un mercat de productes artesanals i d'alimentació. I com ja és tradicional, el dia de la festa local, el dimarts 2 de febrer, s'oficiarà una missa solemne i s'inaugurarà una exposició de pintors i pintores locals.

El mercat es podrà visitar des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. Les parades se situaran als carrers del nucli antic i es completaran amb diferents activitats relacionades amb la festivitat de la Candelera. Els visitants rebran com a obsequi un pom de romaní, que floreix a principi de febrer, i una infusió de poniol, herba que va guarir la Mare de Déu.

En accedir a la fira s'obsequiarà els infants amb una espelma per tal que en encendra-la puguin expressar els seus bons desitjos per al 2010 i els més grans podran cremar els fets negatius en una foguera. Serà al voltant d'un foc on una vella Candelera explicarà els orígens de la festa i les tradicions que l'envolten.

Hi haurà una parada amb bunyols de la Candelera, que els assistents podran comprar, i un taller de demostració artesanal d'elaboració d'espelmes amb cera d'abella. En aquest mercat també hi participaran diferents comerços del municipi.

Enguany, com a novetat, hi haurà una demostració de Segways, uns vehicles de dues rodes i que es mouen d'acord amb el moviment del propi cos. Aquesta activitat es farà a la plaça de l'Ajuntament, des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia.

Els actes de la Fira de la Candelera continuaran el 2 de febrer a 1/4 d'1 del migdia amb la celebració d'una missa solemne en honor a la patrona del poble, la Mare de Déu de la Llet, i la benedicció de candeles. A 3/4 d'1 del migdia a la Sala Municipal d'Exposicions s'inaugurarà una mostra col·lectiva de pintors i pintores de la Pobla.

En aquesta col·lectiva es podran veure quadres de deu artistes locals: Pepita Vilamajó, Pepita Soteras, Irene Cervelló, Francesc Surroca, Josep Mensa, Pilar Gil, Miquel Bou, Encarna Moreno, Clara Luque i Simona Maria Fratila. L'exposició es podrà visitar fins al diumenge 21 de febrer i l'horari d'obertura serà els dies feiners, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, i els festius, de les 12 a les 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. Aquesta activitat l'organitza la regidoria de Cultura i compta amb la col·laboració de la Fundació Caixa Penedès.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:42

Imatges