L’elaboració del vi, protagonista de la pròxima Conferència Km 0 de la Pobla de Claramunt

Dimecres, 7 de maig de 2025

Aquest pròxim 15 de maig l’Ateneu Gumersind Bisbal acull la xerrada que oferirà el tècnic agrònom i veí del municipi, Miquel Sabaté
 

Tornen les Conferències Km 0, el cicle de xerrades que promou l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt en el qual es dona veu a veïns i veïnes de la població per tal que exposin la seva experiència en diferents àmbits del coneixement. En aquest cas, la pròxima de les xerrades, sota el títol “De la terra a la taula”, serà el pròxim dijous 15 de maig a partir de les 19 h a l’Ateneu Gumersind Bisbal i anirà a càrrec del tècnic agrònom Miquel Sabaté. Sabaté, profund coneixedor de la vinya i del seu entorn, com ho van ser el seu pare i el seu avi, oferirà una introducció sobre el procés d’elaboració del vi, des del conreu de la vinya fins a l’arribada del vi a la taula. Tal com explica el mateix ponent, la producció del vi “és una expressió de la terra, de la cultura i del saber fer d’un poble. A Catalunya, la tradició vitivinícola és mil·lenària, arrelada a la història i al paisatge, i avui dia conviu amb la innovació i la recerca”.
 
El cicle
Amb aquesta xerrada culmina la que és la tercera edició de les Conferències Km 0 de la Pobla de Claramunt. En aquesta ocasió han completat el programa dues xerrades més: una sobre teràpia familiar i salut mental i una altra sobre discapacitat intel·lectual.
 
La regidora de Cultura, Fina Vularrúbias destaca que “novament les xerrades han estat acompanyades d’una important presència de públic. Són un èxit pel que fa a la participació dels veïns i veïnes, però més enllà d’això, són també un èxit a l’hora de demostrar que comptem entre nosaltres amb moltes persones que destaquen pels seus coneixements i dels quals podem aprendre molt. I això és un gran patrimoni per a qualsevol municipi”.

Darrera actualització: 7.05.2025 | 17:30