La Pobla viu la festa de la castanyada - 04/11/2010

Dijous, 4 de novembre de 2010 a les 00:00

El nostre poble va viure, entre el 29 i el 31 d'octubre, la festa de la castanyada. A l'escola Maria Borés i a la Llar d'Infants Sol Solet es van organitzar diferents activitats per als nens i les nenes. El Cau Jove va posar una parada de castanyes i l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va fer una festa, amb ball i el primer concurs de panellets.
A l'escola i a la llar d'infants la castanyada es va fer el divendres 29 d'octubre. Els alumnes del col·legi van rebre la visita de la Castanyera, que va regalar un llibre a cada classe i els estudiants li van entregar un obsequi. A la tarda, els nens i les nenes van oferir una representació i després els alumnes de sisè van repartir paperines de castanyes per a tots els infants. Els estudiants també van disposar d'un e-mail on podien enviar missatges a la Castanyera.
A la llar d'infants els nens i les nenes també van rebre la visita de la Maria Castanyera i li van cantar la seva cançó. Els infants li van oferir panellets, que ells mateixos havien fet, i ella els van donar castanyes. Aquestes activitats es van fer el 29 d'octubre.
Aquest mateix dia, de les 4 de la tarda a les 9 del vespre, una trentena de joves van estar torrant castanyes a la plaça de l'Ajuntament. En van vendre 15 quilos i les paperines costaven 1,5 €. Des del Cau Jove, el divendres 22 d'octubre es va fer un taller de panellets, en què hi van participar una vintena de joves.
A la castanyada organitzada per l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran, el diumenge 31 d'octubre a partir de les 10 del vespre a l'Ateneu Gumersind Bisbal, hi van participar una setantena de persones. Es va fer ball amb el músic Ramon i hi va haver la primera edició del concurs de panellets. Les tres primeres classificades van ser Juana Majada, Piedad Molina i Encarna Carrión. Com a obsequi van rebre unes caixes de bombons.
A la mitja part del ball, hi va haver panellets, moniatos i cava i una castanyera, que va ser l'atracció de la festa, va repartir castanyes per a tothom. Aquesta activitat va comptar amb el suport de la regidoria de Benestar Social.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges