La Pobla viu cinc dies de festa grossa

Divendres, 9 de juliol de 2010 a les 00:00

La Pobla de Claramunt va viure, de l'1 al 5 de juliol, la festa grossa, organitzada per la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament i la Comissió de Festes. Durant cinc dies, petits i grans van poder gaudir d'una sèrie de propostes que tenien un únic objectiu: que els poblatans i les poblatanes sortissin al carrer i s'ho passessin bé.
Les activitats festives es van obrir el dijous al vespre amb una cantada d'havaneres a càrrec del grup Mar Brava. Més de 200 persones es van aplegar a la plaça dels Països Catalans per escoltar aquestes cançons de vora el mar. El divendres el sopar popular va reunir uns 180 poblatans i poblatanes, que van acabar la nit ballant amb la música de l'orquestra de La Banda del Drac fins a 2/4 de 4 de la matinada.
Els actes van seguir el dissabte a la tarda amb una cercavila pels carrers del poble amb els gegants, els grallers i els capgrossos de la Pobla i la Colla Gegantera d'Ullastrell. A la plaça dels Països Catalans l'orquestra Belle Epoque va oferir el concert de Festa Major, que es va haver de suspendre a mitja actuació per problemes tècnics.
A la nit la Belle Epoque va convidar a ballar la gent que es va reunir a la plaça porxada dels Països Catalans. Els joves també van poder gaudir de la Festa Major. Un concert amb el grup Tremendos i una discomòbil amb Tete Productions van animar el jovent fins 2/4 de 7 de la matinada.
El diumenge, a les 12 del migdia, mossèn Valentí Bosch va oficiar una missa solemne, acompanyada per les veus de la Coral Lira i amb la música de Marta Torres a l'orgue. Mitja hora més tard, a la Sala Municipal d'Exposicions, la regidora de Cultura, Esther Touriñán, va inaugurar una mostra de quadres de l'Escola de Pintors de la Pobla de Claramunt, sota la direcció de la professora Pilar Gil. La col•lecció de quadres d'aquest grup de pintors i pintores autodidactes locals es podrà visitar fins al 18 de juliol.
El diumenge a la tarda, la quitxalla va passar una bona estona saltant i jugant amb uns inflables que es van col•locar a la piscina. La festa, però, es va haver de suspendre a causa de la pluja.
El mal temps va obligar a traslladar la representació teatral que era previst fer a la plaça dels Països Catalans a l'Ateneu Gumersind Bisbal. El local es va omplir de gom a gom i la gent va passar una estona divertida amb la posada en escena de la comèdia No miris davall del sofà , a càrrec del grup Teatre Cercle Dramàtic Talia. Els assistent, a més de veure l'obra, van poder sopar un entrepà i una beguda.
El dilluns 5 de juliol la quitxalla va gaudir d'uns inflables del Parc Guyus a la plaça dels Països Catalans. A més d'aquestes atraccions, a la tarda, els nens i les nenes es van poder remullar amb un bany d'escuma. Amb aquesta activitat la Pobla de Claramunt va posar punt i final a cinc dies de Festa Major.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges