La Pobla tindrà un pressupost de quasi 3 milions d'euros per al 2011

Dimarts, 11 de gener de 2011 a les 00:00

L'Ajuntament va aprovar, en el Ple extraordinari del dijous 30 de desembre, el pressupost per a l'any 2011, que serà de 2.907.348,41 €. L'alcalde, Santi Broch, va afirmar que és un pressupost “auster, a la baixa, perquè no es poden fer volar coloms tenint en compte la situació de crisi” . El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i l'abstenció del PSC i d'ERC. Santi Broch va dir que el 2011 “és un any de pas, ja que el maig hi haurà eleccions municipals” . Pel que fa al capítol d'inversions, que pujarà a 196.300 €, l'alcalde va assegurar que “s'han tirat endavant la majoria de les actuacions que vam incloure en el nostre programa electoral, una gran part de les quals s'han pogut executar amb les subvencions rebudes del govern central, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona” .
Per al 2011 s'han programat cinc actuacions: la compra de marquesines i de cartells informatius (7.300 €); la millora de la xarxa de clavegueram a l'alçada de l'Hotel Robert i del carrer de Soldevila (52.000 €); l'arranjament del despreniment que hi va haver al camí del Balç i la protecció de la muntanya del Castell (89.000 €); la millora de l'enllumenat públic als barris de les Garrigues i de can Solà (46.000 €), i la millora dels equips de processos d'informació (2.000 €).
L'alcalde va dir que el capítol d'inversions ha baixat respecte els tres anys anteriors, ja que cal tenir en compte que les subvencions de la Generalitat i de la Diputació per aquest mandat ja s'han acabat. Santi Broch també va voler destacar que durant el 2011, 2012 i 2013 vencen molts dels crèdits que té l'Ajuntament i que aquest fet és una bona notícia per a l'economia municipal.

Abstenció del PSC i d'ERC al pressupost
Per part d'ERC, Josep Palà, va anunciar l'abstenció del seu partit perquè “el nostre model de gestió econòmica no hauria estat el mateix que ha portat a terme l'equip de govern. Algunes de les obres que s'han realitzat nosaltres les hauríem posposat” . El regidor d'Esquerra va citar algunes de les actuacions que CiU encara no ha tirat endavant, com el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), la reforma del Corral de la Farga, la construcció d'habitatges per al jovent, l'adequació de l'edifici del Celler de l'Art o la posada en marxa d'un servei d'autobús interurbà.
Josep Palà va justificar l'abstenció del seu grup municipal per tres motius: “perquè estem en època de crisi, perquè no hi ha subvencions de les administracions superiors per a aquest any i perquè l'Ajuntament està poc endeutat” . En aquest darrer punt va reconèixer que això “és obra de l'equip de govern” .
Domènec Lucas, del PSC, també va anunciar l'abstenció del partit tot i que va assegurar que “és un pressupost raonable tenint present la situació de crisi que s'està vivint” . Lucas va afegir que des del seu grup municipal no es criticarà el que ha fet fins ara l'equip de govern perquè hi ha actuacions que s'hi està treballant i que s'acabaran fent realitat.
Santi Broch va afirmar que entenia la postura dels dos grups municipals de l'oposició i els va agrair que no votessin en contra del pressupost. Respecte la intervenció del regidor d'ERC, l'alcalde va assegurar que s'està treballant en tots els temes que va esmentar “però n'hi ha alguns que depenen d'altres òrgans, com és el cas del transport interurbà que s'ha de tirar endavant des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Ã’dena, ja que la Pobla sola no pot assumir el cost del servei” .
Broch també va destacar el fet que l'Ajuntament està poc endeutat i que, per tant, el “proper mandat governi qui governi podrà realitzar les actuacions que cregui oportunes per millorar el poble” .

Darrera actualització: 03.03.2021 | 11:04

Imatges