La Pobla s'uneix al rebuig de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut

Dijous, 15 de juliol de 2010 a les 00:00

El Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, en la sessió ordinària del 8 de juliol, es va unir al rebuig de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'Autonomia, aprovat en referèndum pel poble català el 18 de juny de 2006. El punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits representats al Consistori, CiU, PSC i ERC.
L'alcalde, Santi Broch, va agrair el suport dels diferents grups municipals i va afirmar que “és trist haver arribat a aquesta situació”. Aquesta sentència “retalla les nostres llibertats i ens insulta com a poble i com a nació”, va afegir. Broch va instar els poblatans i les poblatanes a anar a la manifestació que s'havia convocat per al 10 de juliol a Barcelona. En aquest mateix sentit es van expressar els regidors del PSC i d'ERC.
El màxim representant del Consistori poblatà va explicar que des d'ERC s'havia proposat passar el text que es va aprovar als ajuntaments del Port de la Selva i de Vilafranca del Penedès per declarar-se moralment exclosos de l'àmbit de la Constitució Espanyola. Al final, però, segons va dir Santi Broch, des de l'equip de govern es va decidir presentar la moció de la plataforma Decidim.cat per poder arribar a un consens amb tots els grups municipals.
Josep Palà, d'ERC, va manifestar el suport del seu partit a la moció presentada i va assegurar que en un altre ple no seria “desencertat presentar la proposta de declarar-se moralment exclosos de la Constitució”. Francesc Sánchez, del PSC, va mostrar el rebuig del seu partit a la sentència del Constitucional “després de quatre anys” i va animar els poblatans a anar a la manifestació per dir “prou”.
En els acords de la moció es rebutja per part de l'Ajuntament poblatà la sentència i es mostra el “suport a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya”. El text continua que des del Consistori de la Pobla es defensarà “la posició del poble català davant de qualsevol instància, tot tenint present que la política municipal és element essencial de la construcció nacional i que aquesta només es pot basar en la lliure determinació del poble que la configura”.

Moció de suport al Correllengua
En aquest Ple també es va aprovar, per unanimitat, una moció de suport al Correllengua, que s'organitza des de la Coordinadora d'Associacions per a la Llengua Catalana (CAL). L'alcalde, Santi Broch, va animar les entitats locals a organitzar alguna activitat de suport a aquesta iniciativa, que comptaria amb la col•laboració de l'Ajuntament. En aquest mateix sentit, es van expressar els representants dels grups municipals del PSC i d'ERC.
En aquesta sessió es va aprovar, per unanimitat, una moció a favor del projecte “Catalunya i voltants amb bicicleta”. Aquesta iniciativa pretén fomentar l'esport del ciclisme des d'una perspectiva turística i cultural.
Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser un text per a l'aplicació dels avantatges a què dóna accés el nou títol de família monoparental. En concret, es fa referència a un descompte en l'Impost de Béns Immobles (IBI) i a establir ajuts en determinats serveis, com casals d'estiu, beques, cursos o instal•lacions esportives, sempre d'acord amb uns barems establerts pel nivell de renda i previ estudi de cada cas. El punt es va aprovar per unanimitat.
El calendari de festes locals per al 2011 va ser una de les altres qüestions que es va parlar en aquesta sessió. Els dies festius seran el dimecres 2 de febrer, amb motiu de la Fira de la Candelera, i el dilluns 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major. El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PSC i en contra d'ERC.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges