La Pobla dóna la benvinguda a la nova imatge del barri de la Rata

Dilluns, 8 de febrer de 2010 a les 00:00

L'Ajuntament de la Pobla de Claramunt va inaugurar el diumenge 7 de febrer les obres d'urbanització del barri de la Rata. L'acte inaugural va anar a càrrec de l'alcalde, Santi Broch, que va destacar que aquesta actuació suposa “un pas més en la millora dels nostres barris” i que s'ha finançat amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), del govern de l'Estat.


L'alcalde va explicar que en aquest mandat des de l'equip de govern de Convergència i Unió s'havia plantejat tirar endavant sis propostes en temes urbanístics: l'elaboració del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en què s'està treballant; la millora dels carrers del barri de les Garrigues i l'arranjament del Local Social existent, que ja s'ha inaugurat; la supressió de les barreres arquitectòniques, que s'ha finançat amb el FEIL; el soterrament de les línies aèries, que ja s'ha fet en algunes zones del municipi; la reforma i la conservació de l'edifici del Corral de la Farga, al Xaró, que està en fase d'aprovació per part de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat; i les obres d'urbanització dels barris de la Rata, can Ribalta i ca l'Isidret.


En referència a aquest darrer punt, Santi Broch va afirmar que només falta fer les millores de dues d'aquestes zones, perquè la del barri de la Rata ja és una realitat. L'alcalde va manifestar que aquesta obra era una demanada de feia temps dels veïns, tot i que per diferents motius no s'havia executat. Broch va afegir que ara s'ha pogut tirar endavant gràcies a la subvenció aportada pel govern central. “S'ha donat una nova imatge a la zona, més moderna i funcional”, va assegurar l'alcalde.


Durant el parlament, el màxim responsable del Consistori poblatà es va referir a altes prioritats de l'equip de govern, com la construcció de la nova llar d'infants, que es preveu que s'inauguri al voltant de Setmana Santa, o els passos per tirar endavant l'obra de la residència per a la gent gran. Santi Broch va afegir que “durant el 2010 també es realitzaran dues actuacions importants, com seran el nou consultori municipal, que s'ubicarà a l'edifici on actualment hi ha la llar d'infants, i la millora i la urbanització de l'espai que hi ha darrera les escoles i que portarà per nom passatge de Lluís Companys”.


Broch va agrair la feina realitzada per totes les empreses i persones que han treballat en l'obra del barri de la Rata i va convidar els veïns a gaudir d'aquesta nova zona. Després del parlament inaugural, l'alcalde i el regidor d'Urbanisme, Josep Aloy, van descobrir una placa commemorativa de l'acte, que va comptar amb l'assistència del president del Consell Comarcal de l'Anoia, Marc Castells.


Aquesta obra ha estat finançada amb una aportació econòmica de 141.700,11 € del FEIL i amb fons municipals. L'actuació ha consistit, bàsicament, en la pavimentació del carrer, la instal•lació d'un nou enllumenat i el soterrament dels serveis de llum i telèfon.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:42

Imatges