FIRA DE LA CANDELERA 2020

Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 00:00

Els carrers de la Pobla de Claramunt es van omplir aquest diumenge 2 de febrer amb motiu de la Fira de la Candelera rebent la visita de 4.000 persones.

El nucli antic del poble, es va omplir de parades de productes artesanals amb més d'una cinquantena d'expositors, on els visitants van poder trobar els diferents productes que els oferien com ara formatges, embotits, olives, bijuteria, llaminadures, herbes remeieres, objectes de terrissa, cervesa artesanal, i els ja típics bunyols de la Pobla de Claramunt, elaborats pel forn local Montro, que com edicions anteriors van tenir molt èxit.   Els més petits també van poder gaudir d'una parada especial per ells  on se'ls oferia diferents tallers.

Al llarg de tot el recorregut, un antic agutzil pregonava l'inici de la Fira, així com els actes de la Candelera. Diferents personatges van mostrar als visitants els diferents oficis artesanals com l'home que elaborava espelmes amb canya de riu i per immersió a la Plaça de la Vila. A la mateixa Plaça, la Vella Candelera explicava la festa i antigues històries al voltant d'una foguera. Seguint el recorregut, i arribant a la plaça de les tres fonts, ens esperava la màgia i la protecció de les herbes com el romaní i el poniol que floreixen entorn de la Candelera. Els visitants van rebre gratuïtament un pom de romaní i una degustació d'infusió de poniol.  A l'entorn de l'antic safareig, es recordà com antigament es feia la bugada a les cases.

Els actes es van iniciar el dissabte dia 1 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, a l'Ateneu Gumersind Bisbal, el I Concert Musical de la Candelera, organitzat per la Societat Coral La Lira, amb l'actuació de músics del nostre poble com la Maria Bou, al violoncel; la Marta Carceller, al violí; l'Oriol Carceller a la flauta travessera; l'Eduard Casals a la viola de corda, clarinet, caramella i ocarina,  i la cantada de la Coral La Lira acompanyada de la Marta Torres al piano i sota la direcció de la Marta Carceller.

El diumenge dia 2 de febrer, a la Plaça de l'Ajuntament i durant tot el matí, l'AMPA de l'Escola Maria Borés va fer el primer mercat de segona mà per a recaptar diners per al viatge de final de curs.

A 2/4 de 12 del matí, a l'església de Santa Maria, s'hi va celebrar la missa cantada per la Schola Cantorum d'Igualada, sota la direcció del poblatà Oriol Carceller, amb diferents peces musicals, entre elles una composta per ell mateix.

A la 1 del migdia, va començar la ballada de  sardanes que com cada any organitza l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran, i per segon any consecutiu l'Agrupació Fotogràfica el Castell de la Pobla de Claramunt, va organitzar el Ral·li Fotogràfic Fira de la Candelera. En aquesta segona edició hi va haver una setantena de participants de diferents indrets de Catalunya.

Per finalitzar la diada, a 2/4 de 2 del migdia,  a la Sala d'Exposicions Municipal, es va inaugurar per l'alcalde Antoni Mabras i la regidora de cultura, Montse Sanou, la col·lecció d'artistes poblatans i poblatanes, que es podrà visitar fins al 15 de febrer. Es poden veure les diferents creacions de Pascual Gomicia, Teresa Panisello, Irene Cervelló, Pascual Heredia, Josep Marimon, Maria Espín, Pilar Gil, M. Rosa Sabater, Angelina Solé i Roser Chiva L'horari de visites és de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Els actes de la festivitat de la Candelera es van tancar el dilluns dia 3, amb l'espectacle “Karibu, c cançons i danses per un món més just” a càrrec de Carles Cuberes i organitzat per la Xarxa La Pobla de Claramunt, que va tenir lloc a l'Ateneu Gumersind Bisbal.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 11:37