Es posa en marxa la recollida de la matèria orgànica

Dijous, 15 de juliol de 2010 a les 00:00

Des d'aquest juliol els poblatans i les poblatanes ja poden reciclar la matèria orgànica, un servei que s'ofereix a través del Consell Comarcal de l'Anoia. I és que del 8 al 13 d'aquest mes es va portar a terme la campanya informativa d'aquesta nova manera de reciclatge, que va anar a càrrec de l'empresa Ambiens. Durant aquests cinc dies es van repartir 306 cubells entre les famílies del municipi, que suposa un 32 % del total que s'han de distribuir.
Aquest nou sistema consisteix en separar les restes de menjar (fruites, verdures, ossos, espines, etc.) de la resta de deixalles que diàriament es generen a les cases. D'aquesta manera, la part orgànica dels residus es portarà a la planta de compostatge de Jorba per transformar-la en adob per a la jardineria i l'agricultura.
En els tallers informatius, a més de lliurar-se gratuïtament un cubell, es donava un rotllo de bosses compostables i una bosseta de compost. Els contenidors on es poden llençar aquestes deixalles són de color marró i se situen en la majoria de punts on ja n'hi ha actualment d'altres matèries, tot i que en alguns barris del poble encara se n'ha de fer la distribució.
Els poblatans que no hagin pogut anar a recollir el seu cubell tindran una segona oportunitat. A final de juliol, en diferents punts del municipi, es col•locarà una carpa on es podrà anar a recollir el recipient. D'aquí uns dies els veïns rebran una carta on se'ls informarà dels llocs i de les hores que hi haurà aquest punt informatiu.
En una tercera fase de la campanya, les persones que encara no disposin del recipient rebran la visita a casa de personal de l'empresa Ambiens que els en portarà un. Un cop acabada aquesta fase, els poblatans que encara no tinguin el cubell el podran passar a recollir a l'Ajuntament en horari d'oficina.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges