Els ocells, protagonistes del cicle de Conferències Km 0 de la Pobla de Claramunt

Dimarts, 14 de maig de 2024 a les 00:00

Aquest pròxim 23 de maig l’Ateneu Gumersind Bisbal acull la xerrada que oferiran els ornitòlegs Mireia Pintado i Ferran López

El cicle de Conferències Km 0, organitzat per l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, ofereix periòdicament xerrades de temàtiques variades a càrrec de ponents del municipi amb la voluntat de donar a conèixer el talent dels seus veïns i veïnes alhora que es difonen coneixements sobre àmbits relacionats amb la història, la ciència o la cultura. Aquest pròxim 23 de maig el protagonisme serà per a la fauna autòctona, amb la xerrada que sota el nom de «Coneixent els ocells de la Pobla» oferiran els ornitòlegs i fotògrafs Mireia Pintado i Ferran López a partir de les 19 h a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Amb les seves indicacions, el públic assistent es podrà iniciar en el coneixement de les aus i en la identificació dels ocells que tenim més a prop.

 Mireia Pintado

Amb més de 20 anys d’experiència fotografiant la natura, ha anat desenvolupant constants coneixements dels ocells a diferents indrets del món mantenint sempre com a epicentre del seu estudi la Pobla de Claramunt. En els seus diversos viatges a la natura cal destacar els realitzats a l’Amazònia colombiana, les selves de Costa Rica i als deserts d’Israel, però també a Bèlgica, les illes Açores o les illes Canàries, mantenint un alt coneixement de l’avifauna dins el territori català. La Mireia ha estat col·laboradora durant més de 5 anys a l’empresa Icaro Birding Experience coordinant tours ornitològics.

 

Ferran López

Els més de 25 anys que ha treballat com a ornitòleg a les Reserves Naturals del Delta del Llobregat li han permès obtenir una àmplia experiència tant en el camp de la identificació com de la conservació dels ocells, que ha pogut ampliar gràcies als seus viatges a més de 37 països d’arreu del món. A banda de col·laborar en diferents projectes científics a l’estat espanyol, el Marroc i a l’Amazònia peruana és també propietari d’Icaro Birding Experience, una de les empreses de viatges ornitològics a diferents indrets del món de major prestigi.    

Darrera actualització: 14.05.2024 | 21:44