Presentació dels dos llibres guanyadors del Premi Gumersind Bisbal 2009

Divendres, 10 de setembre de 2010 a les 00:00

El diumenge 12 de setembre a la 1 del migdia a l'Ateneu de la Pobla de Claramunt, en el marc de les Festes Culturals, es presentaran els dos llibres guanyadors del Premi Gumersind Bisbal 2009. La presentació es farà en el transcurs d'un acte acadèmic que presidirà Flocel Sabaté, historiador i catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Lleida.
Els dos llibres que es presentaran seran: Els primers fotògrafs de la Pobla de Claramunt (1890-1945), de Josep Riba Gabarró i d'Isidre Escala Soteras, i Els inicis de la historiografia contemporània a Lleida (1750-1860), de Quintí Casals Berges. Aquests dos treballs han estat editats per l'Ajuntament amb el patrocini de l'empresa poblatana Unión Industrial Papelera, SA i formen part de la col•lecció Claramonte, iniciada l'any 2006 amb la publicació del llibre Pedra seca a l'Anoia: Carme, Orpí, la Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt, de M. Francesca Enrich, M. Teresa Miret i Ignasi Vich.
Els primers fotògrafs de la Pobla de Claramunt (1890-1945) recull una col•lecció de més de 200 imatges, algunes inèdites, del municipi, classificades en diferents apartats. Els inicis de la historiografia contemporània a Lleida (1750-1860) fa referència als primers historiadors contemporanis de la capital de Ponent i als moviments literaris que hi havia.
L'acte acadèmic l'obrirà l'alcalde, Santi Broch, i el tancarà l'historiador Flocel Sabaté. A més de la presentació dels llibres, es llegirà la convocatòria del Premi Gumersind Bisbal de l'any vinent.
A més d'aquesta activitat, i dins de les Festes Culturals, el dissabte 11 de setembre la Pobla celebrarà la Diada Nacional de Catalunya. En el marc del parc del Mil•lenari a les 12 del migdia hi haurà un espectacle infantil amb el grup Virivirom. Una hora més tard, l'alcalde pronunciarà un discurs i, tot seguit, hi haurà un vermut-concert amb L'Antiga Destil•leria, que oferirà música de swing, blues i dixieland.

Programa de les Festes Culturals 2010

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges