El Castell de Claramunt participa, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni - 22/09/2010

Dimecres, 22 de setembre de 2010 a les 00:00
El Castell de Claramunt participarà, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni. Els dies 24, 25 i 26 de setembre la visita guiada a aquesta fortalesa, datada el segle X, serà gratuïta. A la Pobla aquesta activitat s'organitza des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
L'horari d'obertura del castell serà de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda. Aquestes jornades s'organitzen des de 1991 i hi participen diferents països d'Europa per tal de donar a conèixer el patrimoni. Enguany a Catalunya s'ofereixen més de 450 activitats gratuïtes repartides en prop de 200 municipis.
L'oferta inclou una gran varietat d'activitats gratuïtes, com exposicions, presentacions de llibres, conferències, visites teatralitzades, rutes a peus, jornades de portes obertes, entre moltes d'altres. Les Jornades Europees del Patrimoni les organitzen el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya i compten amb el patrocini del Consell d'Europa.
El Castell de Claramunt és el principal atractiu turístic i arquitectònic de la Pobla de Claramunt. Està situat dalt d'un turó des del qual hi ha una magnífica vista de l'entorn natural que l'envolta. El monument forma part del Patrimoni de la Generalitat. És un dels deu millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l'Anoia. Al llarg de l'any s'hi organitzen diverses activitats lúdiques i culturals.
Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges