Nucli antic

A la plaça de la Vila encara es conserva l'edifici de l'Ajuntament Vell, que ha estat restaurat i que avui en dia acull la Biblioteca Municipal, l'Arxiu Fotogràfic i els estudis de Televisió la Pobla. Es poden observar tres arcades de pedra que donen la benvinguda als visitants.

Molt a prop d'aquest edifici, seguint el carrer Major, es troba la casa de cal Marí, en la qual es poden contemplar uns finestrals renaixentistes i que va ser la casa pairal de la família Coca, pagesos i paperers entre els segles XIII i XVIII. Caminant pel mateix carrer Major, però a l'altra banda, un cop passada la plaça de l'Església, es poden observar en una façana uns magnífics esgrafiats, obra original dels artistes poblatans Antoni Sabaté i Aguilera i Joan Padró i Escudé.

Si el visitant s'endissa més en els carrerons del nucli antic, també conegut com la Pobla Nova, descobrirà l'antic safareig públic, situat entre la plaça de les Tres Fonts i el barri de Subirats. La plaça de les Tres Fonts és una de les més emblemàtiques del poble, ja que al seu voltant es van edificar les primeres cases després de la riuada de 1344 que va arrasar la Pobla Vella, primer nucli de població del municipi.

Nucli antic - 08787 La Pobla de Claramunt - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 01.07.2020 | 12:38