El Castell de Claramunt acull la presentació de l’App Anoia, Terra de Castells

Dijous, 19 de maig de 2016

El Castell de Claramunt va acollir, el dimecres 18 de maig, la presentació de l'App “Anoia, terra de Castells”, una aplicació que permetrà al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s'amaguen darrere de cada castell, entre els quals hi ha la fortalesa de la Pobla de Claramunt. 
L'aplicació de mòbil és precisament la clau de la segona etapa del projecte, “Anoia, Terra de Castells” que busca donar un atractiu al conjunt global de la ruta convertint les visites als castells en una experiència, aprofitant les històries que han testimoniat les seves parets. 
Per interrelacionar els castells i històries de tot arreu i de totes les èpoques s'ha tallat la comarca en tres parts; tres rutes. La ruta per la zona nord correspon als segles XI-XII, al sud-est correspon el segle XIII, i al sud-oest, el segle XIV. A través del dispositiu es poden visualitzar les tres rutes, dedicades a moments històrics diferents, i cada castell inclou la presentació dels seus protagonistes, amb una breu biografia i una descripció dels seus objectius i interessos. A més, l'aplicació de mòbil ofereix la informació pràctica de cada castell.
Per dur a terme aquesta aplicació, el Consell Comarcal va contactar amb una empresa de desenvolupament de videojocs que conjuntament amb un equip d'historiadors, s'ha encarregat de crear un fil conductor.
Per a saber-ne més i conèixer el desenllaç de la història de cada personatge, caldrà desplaçar-se al castell que indica l'aplicació. Una vegada allà es podrà descarregar un àudio, a través del qual els visitants podran escoltar la història de la mà dels seus protagonistes. No es tracta d'una audioguia del castell, sinó del fragment d'una conversa entre les persones que el van habitar.
A la presentació hi va assistir l'alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch, el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, el vicepresident segon i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, a més de representats de l'Agència Catalana de Patrimoni, consellers de l'ens comarcal, alcaldes i regidors de la comarca.
L'alcalde poblatà va donar la benvinguda a tots els presents. Tot seguit, va intervenir el president del Consell Comarcal. Xavier Boquete va explicar que l'Anoia és una comarca molt diversa, amb paisatges i realitats molt diferents entre sí i que amb aquest projecte l'ens comarcal ha volgut aglutinar el patrimoni i crear una marca conjunta. El president va agrair a la Diputació el suport i a tots els ajuntaments que han cregut en el projecte i s'hi han sumat que, actualment, en són 18: Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Castellolí, Piera, Santa Maria de Miralles, Òdena, Veciana, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Castellfollit de Riubregós, Jorba, La Llacuna, Rubió, Cabrera d'Anoia, Bellprat, Igualada, Els Prats de Rei i Orpí.
El diputat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona va destacar que aquest projecte és una oportunitat de projecció del nostre territori. Castells, va  manifestar “total suport de la Diputació de Barcelona cap a un projecte que posa en valor el patrimoni i que uneix i representa tota la comarca”.

 

Darrera actualització: 3.03.2021 | 11:25