L'Ajuntament arranjarà la carretera de la Rata i l'accés al camp de futbol

Dijous, 16 de setembre de 2010 a les 00:00

El Ple de l'Ajuntament va aprovar, inicialment, el projecte per arranjar la carretera de la Rata i l'espai d'accés al camp de futbol municipal del Pas Blau. El tema es va tractar en la sessió ordinària del 9 de setembre i va rebre els vots a favor de CiU i del PSC i l'abstenció d'ERC.
L'actuació té un pressupost de 284.897,53 € i es compta amb una subvenció de 165.000 € del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), de la Generalitat. La intervenció a la carretera comprendrà el tram que va des del pont del costat del camp de futbol fins davant de l'actual consultori mèdic. Consistirà en la reparació del ferm que està malmès i en la col•locació d'un nou paviment. També s'ubicaran dues plataformes elevades per tal de reduir la velocitat de circulació.
Pel que fa a l'espai de davant de la zona esportiva es faran obres d'explanació, pavimentació, enllumenat, enjardinament i equipament urbà. S'habilitarà una zona d'aparcament, amb paviment d'asfalt, que tindrà capacitat per entre 30 i 34 turismes, ordenats en quatre fileres. Es mantindran els quatre arbres grans ja existents, la filera de moreres que hi ha al costat de la carretera i les baranes de ferro alternades.
En el Ple l'alcalde, Santi Broch, va explicar perquè s'havia proposat tirar endavant aquesta actuació. Broch va comentar que “quedava pendent destinar una de les subvencions concedides per la Generalitat a través del PUOSC, ja que amb els diners que han arribat de l'Estat s'han pogutexecutar moltes de les obres previstes” . L'alcalde va dir que es van estudiar tres projectes: la urbanització del barri de can Ribalta, de la zona de ca l'Isidret i la millora de la carretera de la Rata i de l'accés al camp de futbol municipal.
Pel que fa al barri de can Ribalta està afectat per un Pla d'Actuació Urbanístic (PAU), fet que implica que no es poden demanar subvencions i que el cost total de l'obra l'haurien de cobrir els veïns. El que cal fer, segons va comentar l'alcalde, és modificar aquesta condició urbanística i així poder demanar ajudes i que el cost per al veïnatge sigui el mínim possible.
Quant al barri de ca l'Isidret està qualificat com a sòl rústic i no es podrà canviar fins que es faci el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), amb el qual ja s'està treballant. Per tots aquests motius “s'ha decidit realitzar el projecte de millora de la carretera de la Rata, que està molt malmesa, i de l'accés a la zona esportiva, i aprofitar la subvenció” , segons va afirmar Santi Broch

Canvi de vot d'ERC
Josep Palà, d'ERC, va dir que, després de les explicacions de l'alcalde, tot i que en un principi el seu partit havia previst un vot en contra finalment s'abstindria. Palà, però, va deixar clar que la seva formació té altres projectes prioritaris. L'alcalde va afirmar que és evident que les prioritats són diferents, però que en aquest mandat s'han executat moltes obres i algunes no incloses en el programa electoral.
Per part del PSC, Domènec Lucas va comentar que havia consultat el projecte i li semblava correcte i que, a més, s'havia d'aprofitar la subvenció.
Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser la modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament en l'àmbit del Corral de la Farga, al barri del Xaró. Es va aprovar, per unanimitat, el Text Refós II, que ara haurà d'aprovar, definitivament, la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central.
L'alcalde, Santi Broch, va explicar que s'han hagut de fer algunes adaptacions, proposades per Urbanisme, en la modificació de les Normes Subsidiàries d'aquesta zona. Broch va afegir que es vol que els tràmits es tirin endavant el més aviat possible per així poder fer efectiva la cessió del local del Corral de la Farga per part del propietari a l'Ajuntament.Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:49

Imatges