Més d'un centenar de puntaires participen a la divuitena trobada de la Pobla de Claramunt

Dimecres 13/06/2018

Més d'un centenar de puntaires, procedents de diferents localitats de Catalunya, van participar, el diumenge 10 de juny al matí, a la divuitena edició de la Trobada de Puntaires. L'activitat la va organitzar la regidoria de Cultura de l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació de Puntaires local.
Era previst que la trobada es fes al nucli antic, però a causa de la inseguretat meteorològica es va traslladar a l'Ateneu Gumersind Bisbal. Com en altres edicions, es va fer un reconeixement a la puntaire de més edat local, que va ser la Rosa Valls, de 89 anys, i que ho és des de fa unes quantes edicions. L'obsequi li va lliurar l'alcalde, Santi Broch. També es va obsequiar la puntaire més gran de fora, que va ser la Filomena Boadella, de 94 anys, d'Avinyó, i la més jove de la trobada, que va ser la Nerea Martí, de 6 anys, de Verdú. El lliurament d'aquests dos regals va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Esther Touriñán, i de la presidenta de l'entitat de puntaires, Roser Chiva.
La jornada es va iniciar amb un esmorzar per a totes les participants, un total de 114, procedents de 16 entitats. Les puntaires eren de: Gironella, Verdú, Sant Andreu del Palomar (Barcelona), l'Anoia, Òdena, Sant Antolí, Capellades, Piera, Avinyó, Bellpuig, Hostafrancs, Pinedes de l'Armengol, Horta (Barcelona), Vilanova de Bellpuig, Masquefa i la Pobla de Claramunt. Després de l'esmorzar, les dones van preparar els coixins i van començar a fer treballar els boixets.
Abans de finalitzar l'activitat, l'alcalde poblatà va agrair l'assistència a totes les puntaires i les va convidar a participar en la trobada de l'any vinent. Després, es va fer un sorteig de regals, que va anar a càrrec de l'associació, i es va repartir un record de la trobada per a totes les participants.

La trobada es va fer a l'Ateneu Gumersind Bisbal
La trobada es va fer a l'Ateneu Gumersind Bisbal
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02