Xerrada sobre la grip i la gestió de dades sanitàries

Dimecres 12/12/2018

La Comissió de Salut Comunitària de la Pobla de Claramunt va organitzar, el dimarts 4 de desembre al vespre, una xerrada sobre la campanya de la grip i l'aplicació La Meva Salut. L'acte va tenir lloc al Teatre Jardí.
La temàtica sobre la grip la van exposar el metge del CAP poblatà, David Zumel, i la responsable de vacunació de l'Equip d'Atenció Primària Anoia Rural, Anna Sagarra. Es van tractar diversos temes, com la funció de la vacuna; alguns dels mites i falsos rumors que l'envolten; quines són les persones que caldria que es vacunessin (personal que treballi en llocs d'atenció al públic, a l'administració, etc.) i quins són els grups als quals es recomana que se la posin. La vacunació és voluntària i disminueix la transmissió i els casos de grip.
També es van repassar els símptomes, tant els del virus de la grip com els del refredat. I es va fer èmfasi que en el cas que la febre no baixi cal consultar els professionals sanitaris.
A continuació, el responsable administratiu de l'EAP Anoia Rural, Arnau Fuentes, va presentar l'aplicació La Meva Salut, del departament de Salut, destinada a la gestió de les dades sanitàries personals de la ciutadania. Es va exposar què és aquesta aplicació, com donar-se d'alta i la documentació necessària (DNI i targeta sanitària).
Es va parlar sobre les opcions i les dades que, ara com ara, es poden trobar, com informes de l'Hospital d'Igualada, el pla de medicació vigent o la consulta electrònica amb el metge/infermera assignats, entre d'altres. També es van exposar algunes de les funcionalitats previstes, com l'ampliació de les consultes electròniques als pediatres. Per disposar d'aquest servei cal adreçar-se al consultori en horari d'atenció al públic, de dilluns a divendres, al matí, o anar al Centre d'Atenció Primària Anoia, a Igualada, entre les 2 del migdia i les 9 del vespre.
La Comissió de Salut Comunitària de la Pobla de Claramunt, organitzadora de la xerrada, està formada per: David Zumel, metge de l'Equip d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS); Anna Guiu, infermera de l'ICS, i Carme Vallès, regidora de Sanitat.

La xerrada es va fer al Teatre Jardí
La xerrada es va fer al Teatre Jardí

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48