Unes 300 persones s'apleguen al parc de Sant Galderic per compartir la tradicional revetlla de Sant Joan

Divendres 28/06/2019

Unes 300 persones es van aplegar, la tarda-vespre del diumenge 23 de juny, al parc de Sant Galderic per compartir la tradicional revetlla de Sant Joan. La festa va incloure la portada de la Flama del Canigó, un sopar de carmanyola i l'encesa, com no podia faltar, de la foguera.
L'activitat la va organitzar la Comissió Revetlla de Sant Joan de l'Associació Cultural La Llobreia, amb el suport de l'Ajuntament. Cap a les 9 del vespre va arribar la Flama del Canigó. Més d'una vintena de corredors i corredores, entre adults i infants, van portar, en relleus, aquest símbol d'agermanament dels Països des de la plaça de l'Ajuntament d'Igualada fins al parc de Sant Galderic. A continuació, Noèlia Platero, en representació de la comissió organitzadora, va llegir el manifest.
Després, la gent va començar a sopar. El parc estava decorat per a l'ocasió, com a les revetlles d'anys enrere. Dels arbres penjaven les bombetes de colors i les banderetes, en un ambient molt agradable i festiu. Cap a 2/4 d'11 de la nit, el protagonisme de la festa el va tenir la gran foguera, que es va encendre amb el foc de Sant Joan. I com ja és tradicional, el soroll dels petards no va parar durant tota la vetllada. La gresca es va allargar fins, aproximadament, les 2 de la matinada.
L'Associació Cultural La Llobreia va ser el cinquè any que va promoure aquesta festa. Des de l'Ajuntament es vol agrair la feina als organitzadors i a l'ADF local que va col·laborar en la vigilància perquè no hi hagués cap incident.

La Flama del Canigó és símbol d'agermanament dels Països Catalans
La Flama del Canigó és símbol d'agermanament dels Països Catalans

Grup de poblatans i poblatanes que van fer arribar la flama
Grup de poblatans i poblatanes que van fer arribar la flama

Sopar de la revetlla de Sant Joan
Sopar de la revetlla de Sant Joan

Foguera al parc de Sant Galderic
Foguera al parc de Sant Galderic

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48