Unes 170 puntaires participen a la dinovena trobada de la Pobla de Claramunt

Dimecres 12/06/2019

Unes 170 puntaires, procedents de diferents poblacions catalanes, van participar, el diumenge 9 de juny durant el matí, a la trobada del nostre municipi. L'activitat es va fer a l'entorn del nucli antic i va arribar a la dinovena edició. La trobada la van organitzar la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i l'Associació de Puntaires local.
Com en anys anteriors, es va fer un reconeixement a la puntaire de més edat local, que va ser la Rosa Valls, de 90 anys, i que ho és des de fa unes quantes edicions. També es va obsequiar la puntaire més gran de fora, que va ser la Maria Teresa Costas, de Capellades, de 89 anys. El lliurament de regals va anar a càrrec de l'alcalde en funcions, Santi Broch; de la regidora de Cultura en funcions, Esther Touriñán, i de la presidenta de l'entitat de puntaires, Roser Chiva. En edicions anteriors també es feia un reconeixement a la puntaire més jove de la trobada, però en aquesta ocasió no hi va participar cap nena o nen.
La jornada es va obrir amb un esmorzar per a totes les participants, procedents de 26 entitats de diferents punts de la geografia catalana, com Gironella, Verdú, Sant Pere de Riudebitlles, la Granada del Penedès, Sant Esteve de Sesrovires, Òdena, la Llacuna, Calaf, Tous, Piera, Capellades o la Pobla de Claramunt. Tot seguit, les dones van preparar els coixins i van començar a fer treballar els boixets. Estaven distribuïdes entre el carrer Major i la plaça de l'Església.
Abans de finalitzar la trobada, l'alcalde va agrair l'assistència a totes les puntaires i les va convidar a participar en la trobada de l'any vinent, que serà la vintena. Després, es va fer el sorteig de més d'una vintena de regals, que va anar a càrrec de l'associació, i es va repartir un record de la trobada per a totes les participants.

La Trobada de Puntaires va arribar a la dinovena edició
La Trobada de Puntaires va arribar a la dinovena edició

Reconeixement a la puntaire més gran de casa
Reconeixement a la puntaire més gran de casa

Reconeixement a la puntaire més gran de fora
Reconeixement a la puntaire més gran de fora

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48