Una vintena de persones de diferents ajuntaments de la MICOD es formen en llenguatge inclusiu

Dimecres 14/11/2018
Una vintena de persones de cinc ajuntaments de la comarca s'han estat formant en llenguatge inclusiu, a través d'un curs organitzat des de la Diputació de Barcelona amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD). L'activitat s'inclou dins del Pla Intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt 2018-2021.
El curs es va portar a terme a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto Verdaguer, de la Pobla de Claramunt, i van ser dues sessions, el 18 i el 25 d'octubre, amb un total de vuit hores. L'objectiu de la formació era detectar el sexisme en el llenguatge i oferir estratègies i eines per evitar-lo.
Les persones assistents eren dels ajuntaments d'Òdena, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i la Pobla de Claramunt. La formació va anar a càrrec de Montserrat Vallvé, redactora, correctora lingüística i formadora en comunicació no sexista i llenguatge inclusiu. D'una forma molt pràctica i a través d'exemples, la professora van oferir diverses eines per tal d'utilitzar un llenguatge inclusiu en la redacció de documents a l'administració local.
L'Ajuntament poblatà va aprovar el Pla Intern d'Igualtat de Gènere en el Ple ordinari del 10 d'octubre. El punt es va aprovar per unanimitat.
Una de les sessions del curs que es va fer a la biblioteca municipal
Una de les sessions del curs que es va fer a la biblioteca municipal
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48