Una exposició per conèixer el dia a dia de la regió de la Moskitia d'Hondures

Dijous 10/10/2019

La vida a la Moskitia d'Hondures, la zona selvàtica situada a la frontera amb Nicaragua, és el tema de la mostra que es recull fins al dissabte 19 d'octubre a la Sala Municipal d'Exposicions de la Pobla de Claramunt. La inauguració va tenir lloc el diumenge 6 d'octubre al migdia i va anar a càrrec de l'alcalde, Antoni Mabras; la regidora de Cultura, Montse Sanou; el cooperant Josep Aguilà; la presidenta d'honor de l'ONG SID Moskitia, Dolors Fité, i la coordinadora de l'entitat, Judith Sánchez. 
La col·lecció mostra, a través de diversos plafons, el dia a dia al municipi de Wampusirpi, a la regió de la Moskitia, i a on està treballant l'ONG Sid Moskitia, a través del cooperant Josep Aguilà, des de fa 35 anys. En aquesta zona només s'hi arriba pel riu o amb avioneta. També s'explica la tasca solidària que s'està duent a terme des de l'entitat, com l'aportació de finançament per a la construcció d'una biblioteca, un centre cultural, una pista de bàsquet, una escola tècnica per impartir oficis o ajudes per a urgències sanitàries i medicaments, entre d'altres aportacions.  
A més de les imatges es poden trobar diversos objectes, que es poden adquirir, elaborats amb l'artesania del Tunu, una fibra vegetal originària de l'escorça de l'arbre que porta el mateix nom. Els han dissenyat el Grup de Dones Slilma Lakiakia. Antigament, el Tunu s'utilitzava per confeccionar roba i llençols.
La mostra, que porta per títol "35 anys a Wampu (La Moskitia d'Hondures)", es podrà visitar de dimarts a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre. L'exposició l'organitza la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i està inclosa dins de la programació de l'Agenda Cultural, que es va iniciar el setembre i que s'allargarà fins al novembre.

Inauguració de l'exposició de SID Moskitia
Inauguració de l'exposició de SID Moskitia

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48