Tret de sortida al nou sistema de recollida de residus Porta a Porta

Dimecres 16/05/2018

La campanya informativa sobre el nou sistema de recollida Porta a Porta (PaP), que s'implantarà a partir del dilluns 4 de juny, ja s'ha iniciat. Els dies 10 i 11 de maig a l'Ateneu Gumersind Bisbal es van fer dues xerrades informatives, i del 19 al 23 de maig, al Teatre Jardí, es farà el repartiment del kit de cubells.
El nou sistema comportarà un canvi d'hàbits per als poblatans i les poblatanes, ja que desapareixeran els contenidors dels carrers i s'hauran de deixar els cubells davant de casa, d'acord amb un calendari establert per a cada tipus de residu, perquè els passin a recollir. Hi haurà dues tipologies: el model PaP als nuclis urbans i les urbanitzacions i el model amb àrees tancades amb control d'accés electrònic per als habitatges disseminats, que està ubicada al costat de la deixalleria municipal, al polígon dels Plans d'Arau. Els comerços i equipaments tindran un kit adaptat a les seves necessitats i seguiran el calendari del nucli, amb reforços d'orgànica de vidre i de resta.
El repartiment dels cubells es farà entre el dissabte 19 i el dimecres 23 de maig (excepte el dilluns) al Teatre Jardí, de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. Junt amb els quatre cubells, es lliuraran bosses compostables, que quan s'acabin es podran anar a buscar a l'Ajuntament.
Si hi ha algun usuari que no hi pot anar aquests dies, es disposarà d'una oficina d'atenció, els dimarts, de les 4 a les 7 de la tarda, i els divendres, de les 10 del matí a les 3 del migdia. A les urbanitzacions, ja s'ha començat a fer el repartiment dels kits, ja que són diferents als del nucli urbà.
El model PaP és el de les cinc fraccions de residus: paper i cartró, envasos, vidre, orgànica i resta. Al nucli urbà, el calendari de recollida serà: orgànica, els dilluns, els dijous i els dissabtes; paper i cartró, els dimarts; envasos, els dimecres i els diumenges; i vidre i resta, els divendres (recollida quinzenal, una setmana, vidre, i la següent, resta). A les urbanitzacions, el calendari de recollida serà: orgànica, dijous; vidre i resta, divendres (recollida quinzenal, una setmana, vidre, i la següent, resta); envasos i paper i cartró, dissabte (recollida quinzenal, una setmana, envasos, i la següent, paper i cartró).
Els bolquers i les compreses es podran treure cada dia de recollida en una bossa a part identificada amb un adhesiu. Les restes vegetals es podran treure els dies de fracció orgànica, sempre que no superin un volum de 80 litres. Els voluminosos es recolliran a la porta de casa de manera gratuïta, prèvia sol·licitud a anoiaverda.cat o trucant al telèfon 689 714 713. Els residus especials es poden continuar portant a la deixalleria municipal o a la deixalleria mòbil (més endavant s'informarà de la ubicació i els horaris).

L'Anoia, a la cua del reciclatge
Actualment, l'Anoia és a la cua en matèria de recollida selectiva, amb uns resultats que no arriben al 20 %, mentre que a la mitjana catalana és del 40 %. Amb la implantació del nou servei es preveu passar al capdavant de les comarques de Catalunya i assolir els objectius europeus, que marquen un 60 % de recollida selectiva per a l'any 2020.
El nou sistema, que s'impulsa des del Consell Comarcal, s'establirà a 22 poblacions de l'Anoia i es va implantant de forma progressiva des del mes d'abril fins al setembre. Fins ara ja s'ha posat en funcionament a Jorba, Sant Martí de Tous, Carme i Orpí. El 4 de juny, junt amb la Pobla de Claramunt, també es posarà en marxa a la Torre de Claramunt.
Durant les xerrades informatives, l'alcalde poblatà, Santi Broch, va voler fer arribar un missatge de tranquil·litat als poblatans i les poblatanes. Broch va explicar que el nou sistema implicarà un canvi d'hàbits i que els ciutadans i les ciutadanes s'hauran d'anar adaptat. L'alcalde també va dir que, ara com ara, "el preu de la taxa d'escombraries es congelarà".
El mateix missatge de tranquil·litat va transmetre el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep M. Tost, i també alcalde de Riudecanyes, municipi on ja funciona el sistema de recollida PaP des de fa anys. Tost va assegurar que "s'ha de reciclar per necessitat. Com a Govern els demanem que reciclin per al bé del planeta. Creiem que el Porta a Porta és el sistema més fàcil. És un tema d'hàbits, de temps i d'anar-se acostumant".
Per a més informació sobre el Porta a Porta o qualsevol dubte, us podeu adreçar a: www.anoiaverda.cat, www.lapobladeclaramunt.cat, al Facebook /anoiaverda, al Twitter @anoiaverda. També es pot trucar al telèfon 689 714 713 o adreçar-se a l'Ajuntament.

Primera xerrada informativa sobre el nou sistema de recollida
Primera xerrada informativa sobre el nou sistema de recollida

La xerrada informativa es va fer a l'Ateneu Gumersind Bisbal
La xerrada informativa es va fer a l'Ateneu Gumersind Bisbal

Kit de cubells que es lliurarà als usuaris del nculi urbà per al Porta a Porta
Kit de cubells que es lliurarà als usuaris del nculi urbà per al Porta a Porta

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02