S'instal·larà un Punt Lila d'atenció a les violències sexuals pel carnestoltes jove

Dimecres 27/02/2019

El nostre municipi disposarà d'un Punt Lila d'atenció a les violències sexuals i agressions sexistes amb motiu del carnestoltes jove, organitzat per l'entitat Barrufet Roig. La festa tindrà lloc el divendres 1 de març quan falti un minut per les 12 de la nit a l'Ateneu Gumersind Bisbal.
Els espais de festa són facilitadors d'actituds masclistes i gaudeixen de certa impunitat i normalitat. És per això que la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) ha estat treballant, durant el 2018, en un protocol d'atenció a les violències sexuals en espais festius. Un document que dona cobertura a les festes majors de les cinc poblacions que formen part de l'ens supramunicipal, així com a activitats festives que cada ajuntament decideixi cobrir.
El Punt Lila estarà gestionat per dues educadores socials que faran la intervenció si és necessari en cas d'agressions. També repartiran informacions importants per prevenir i sensibilitzar sobre les agressions masclistes que es donen amb massa facilitat en els espais de festa. A més, es farà difusió de la campanya "No en deixem passar ni una!", consistent en onze cartells diferents amb missatges que ajuden a prendre consciència de les agressions que es produeixen en llocs d'oci i també missatges empoderadors per a les noies, que són, principalment, qui reben les agressions masclistes.
Amb la voluntat de seguir compromesos amb la causa, l'Ajuntament té previst instal·lar tres punts liles durant aquest any: la festa de carnestoltes, la Setmana de la Joventut i la Festa Major.

Festa de carnestoltes del Barrufet Roig
Festa de carnestoltes del Barrufet Roig

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48