Roses, llibres, contes i l'Any Brossa centren la diada de Sant Jordi

Divendres 03/05/2019

El nostre municipi va viure, el dimarts 23 i el divendres 26 d'abril, la jornada de Sant Jordi amb diverses activitats. El primer dia, a la plaça de l'Ajuntament, es van posar unes parades amb llibres i roses i el segon, la biblioteca municipal va acollir una sessió de l'Hora del conte. A la Llar d'Infants Sol Solet i a l'escola Maria Borés els nens i nenes també van participar en diverses propostes relacionades amb la diada.
El dimarts 23, l'entitat local Barrufet Roig va posar una parada de roses i una de llibres. Van vendre gairebé 450 flors i una setantena de llibres. Alguns dels títols més venuts van ser: El fill de l'italià de Rafel Nadal; Fungus d'Albert Sánchez Piñol; La revolta de Santa Jordina de David Fernández Ramos; Les llegendes de l'Anoia de Gener Aymamí Domingo o El diari secret de la Nenúfar i la Matoll.
El divendres 26, a la tarda a la biblioteca municipal mossèn Cinto Verdaguer, una trentena de persones, entre quitxalla i adults, van escoltar els contes que va relatar la Rosa Piñol, amb el títol "Tocats de l'ala". L'activitat es va organitzar des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament
A la Llar d'Infants Municipal Sol Solet, als nens i nenes els van explicar el conte de Sant Jordi i van fer tallers relacionats amb la festivitat. A l'escola Maria Borés es va dedicar la diada a l'Any Joan Brossa, que es commemora durant el 2019. En els diferents cicles, els i les alumnes van fer diversos treballs, adaptats a cada cicle, per conèixer aquest polifacètic poeta.
El divendres 26, al matí, cada classe va explicar el treball que havia fet sobre Brossa i en va mostrar un exemple, que era el guanyador. A continuació, els nens i nenes de cinquè van oferir la cantata que el 27 de maig portaran a l'Auditori de Barcelona i que enguany també es dedicarà a Joan Brossa. A més d'aquestes propostes, a les hores de sortida del migdia i la tarda es va fer un mercat de llibres de segona mà, activitat que va estar oberta als pares i mares. I a la tarda, al pati del centre educatiu, es van col·locar, com altres anys, les parades de llibres i manualitats de Sant Jordi.

Parada de llibres i roses, a la plaça de l'Ajuntament, organitzada pel Barrufet Roig
Parada de llibres i roses, a la plaça de l'Ajuntament, organitzada pel Barrufet Roig

Parada de llibres, al pati de l'escola, amb motiu de Sant Jordi
Parada de llibres, al pati de l'escola, amb motiu de Sant Jordi

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48