Records fotogràfics de 50 anys d'història de l'escola Maria Borés

Dijous 21/11/2019

Més de 300 fotografies dels 50 anys d'història de l'escola Maria Borés es recullen a la Sala Municipal d'Exposicions. Amb motiu de la celebració d'aquest aniversari, a l'espai cultural es pot visitar aquesta col·lecció des del diumenge 17 fins al dissabte 30 de novembre.
La mostra la van inaugurar l'alcalde, Antoni Mabras; la regidora d'Ensenyament, M. Pau Castaño, i la directora del col·legi, Marta Royo. L'alcalde va destacar que l'escola poblatana s'ha convertit en referència per altres centres educatius de l'Anoia i a més d'alumnes del municipi n'hi ha d'altres localitats de la comarca, gràcies a la bona feina que es porta a terme.
La directora del centre va explicar que l'exposició vol ser una recopilació dels records i moments més significatius viscuts a l'escola durant aquestes cinc dècades. Marta Royo va agrair la feina de les professores i exprofessores que van treballar en la tria de les imatges i en el muntatge i de la gent del poble que va col·laborar amb l'aportació de material.  
En aquesta exposició els poblatans i les poblatanes se'n sentiran en part protagonistes. Es poden trobar imatges dels inicis del col·legi, que es va inaugurar el 14 de setembre de 1969 amb el nom d'Escoles Graduades Mixtes Maria Borés. A partir d'aquí, el i la visitant pot fer un recorregut per aquests cinquanta anys fins a l'actualitat. A més de les imatges, hi ha projectes realitzats pel centre i treballs de l'alumnat de diferents cursos.
L'exposició, amb el títol "El passat i el present de l'escola Maria Borés. 50è aniversari (1969-2019)", es pot visitar de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. La col·lecció l'organitzen, conjuntament, l'escola i l'Ajuntament.

Altres propostes per celebrar el 50è aniversari
Aquesta exposició s'emmarca en el programa de propostes que es porten a terme per celebrar els 50 anys del col·legi poblatà. Demà divendres 22 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre a l'Ateneu Gumersind Bisbal, es farà un sopar d'aniversari. L'àpat el servirà el restaurant Singular i caldrà haver comprat el tiquet amb antelació. Serà un sopar a peu dret en què els i les assistents podran compartir records d'infantesa al col·legi i retrobar-se amb companys i companyes i professors i professores.
Aquest mateix dia, de les 3 a les 5 de la tarda, el col·legi obrirà les portes a les famílies i als poblatans i a les poblatanes per gaudir de jocs, un espectacle i un berenar al pati. També hi haurà un pastís d'aniversari i un parlament per part de l'alcalde, Antoni Mabras, com a cloenda de la Setmana de l'Eix, que s'està fent des del dilluns 18 de novembre i que es dedicarà al 50è aniversari del centre educatiu. Durant aquesta setmana, l'alumnat participa en diferents activitats, com la confecció d'una auca, conèixer qui era la Maria Borés, jocs, una visita a la Sala Municipal d'Exposicions o la decoració del pastís d'aniversari.
A més de totes aquestes propostes, el dimarts 26 de novembre a la tarda visitarà l'escola la directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell.
Les propostes per commemorar l'aniversari les organitzen l'escola, l'AMPA i l'Ajuntament i es porten a terme durant aquest mes de novembre.

Moment de la inauguració de la col·lecció fotogràfica
Moment de la inauguració de la col·lecció fotogràfica

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21/11/2019 15:21