Petits, joves i grans gaudeixen de la festa de la castanyada

Dijous 09/11/2017

El nostre poble va viure la festa de la castanyada amb diverses propostes adreçades a petits, joves i grans. Des de l'Ajuntament, els centres educatius i les entitats locals es van organitzar diferents activitats, com una parada de castanyes, la Barrucastanya o una mostra de cançons i balls a càrrec dels alumnes de l'escola Maria Borés.
La Barrucastanya, que es va fer el dimarts 31 d'octubre a la nit al Teatre Jardí, va ser la novetat d'enguany. La festa la va organitzar l'entitat juvenil Barrufet Roig i hi van participar una cinquantena de persones. L'activitat va consistir en un sopar de carmanyola, al qual van assistir una vintena de comensals, i després es van fer jocs i es va posar música. Els assistents van disposar de servei de bar i també d'unes barbacoes per si es volien fer la carn al moment. La gresca va durar fins passades les cinc de la matinada. 
El mateix dimarts a la tarda, des del Cau Jove es va posar una parada de castanyes a la plaça de l'Ajuntament. Una desena de joves van torrar les castanyes i les van vendre. En total, en van vendre 14 quilos. A més de les castanyes, venien uns pastissets. Una part de la recaptació es destinarà a una entitat solidària, que es decidirà en una assemblea de joves. 
El diumenge 5 de novembre a l'Ateneu Gumersind Bisbal, l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va organitzar un ball de castanyada amb el grup A Vives Veus. Hi van participar un centenar de persones, entre els quals es van repartir castanyes i panellets. La festa es va acabar cap a les 9 del vespre.
A la Llar d'Infants Municipal Sol Solet, la quitxalla va fer panellets i després se'ls va menjar, a més de castanyes i moniatos. Als més menuts els va visitar la Maria Castanyera, que els va explicar contes. 
A l'escola Maria Borés, els alumnes van rebre la visita del rondallaire L'Ós Mandrós, que els va explicar diferents relats relacionats amb la castanyada i la tardor, i de la Castanyera. Els nens i nenes, des de P3 fins a sisè, van oferir una mostra de cançons i danses tradicionals, al pati del centre, oberta als pares i familiars. Els alumnes també van poder menjar castanyes, que van torrar un grup de pares voluntaris, i panellets.

Mostra de balls i danses, al pati de l'escola
Mostra de balls i danses, al pati de l'escola

Parada de castanyes del Cau Jove, a la plaça de l'Ajuntament
Parada de castanyes del Cau Jove, a la plaça de l'Ajuntament

 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02