Per Sant Esteve el nucli antic es converteix en un Pessebre Vivent

Dimarts 08/01/2019
Per Sant Esteve, el 26 de desembre a la tarda-vespre, el nucli antic es va convertir, un any més, en un Pessebre Vivent. L'activitat va arribar a la trenta-quatrena edició i és una de les propostes que té més llarga tradició a l'agenda nadalenca del municipi.
La representació la va organitzar la Comissió del Pessebre Vivent de l'Associació Cultural la Llobreia, amb la col·laboració de l'Ajuntament, empreses del municipi i diversos pares dels joves actors i actrius. Segons l'organització es calcula que van passar per les dues representacions que es van oferir, a les 6 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre, unes 600 persones.
Hi van participar una setantena de nens i nenes, repartits en sis escenes, en què es va combinar el diàleg i la música. Les  escenes i els llocs on estaven situades eren: el Mercat, als Jardinets; el Somni de Nadal i els Dimonis, a la plaça de l'Església; els Pastors, el Naixement i Arri Ruc, una escena que es va recuperar d'uns anys anteriors, al Campanar Vell.
L'entrada al pessebre es va fer per la Font de la Petxina i al llarg del carrer Major es van situar els diferents oficis: rajolers, forners, hostalers, el paller, pescadors, rentadores, fusters i paperers. L'ofici dels hostalers era nou i es repartia un got de caldo entre els assistents.
Al final de les dues escenificacions, es va sortejar un pernil, que li va tocar al Jordi Cardús. També es va repartir coca i batut de xocolata entre tots els joves actors i actrius.
Escena del Naixement, al Campanar Vell
Escena del Naixement, al Campanar Vell

Escena del Mercat, als Jardinets
Escena del Mercat, als Jardinets

Escena dels Dimonis, a la plaça de l'Església
Escena dels Dimonis, a la plaça de l'Església
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48