Mirada fotogràfica al passat de la Pobla de Claramunt

Dimecres 20/03/2019

Més de 330 fotografies omplen les parets de la Sala Municipal d'Exposicions . Des del diumenge 17 de març en aquest espai cultural es pot veure una col·lecció d'imatges extretes de l'Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM) local, des de la dècada dels anys 20 fins a final de la dels 80.
La presentació de l'exposició va anar a càrrec de l'alcalde, Santi Broch. Les imatges estan disposades en una quarantena de plafons, identificats per anys. És una mostra curiosa i en la qual el visitant, si ho desitja, pot passar una bona i entretinguda estona. Pot descobrir fotografies de tradicions que ja han desaparegut, com les catifes de flors que es feien per Corpus o la desfilada dels Armats. També d'activitats que es mantenen de fa anys, com la Copa Nadal de Natació o el Pessebre Vivent, i d'altres que ja no es fan, com els Jocs Florals o l'Open de Tennis.
A més de les tradicions i activitats, es pot veure com s'ha anant transformant i evolucionant el poble al llarg del temps. Els i les poblatanes també són protagonistes de moltes de les instantànies que es recullen. Per això, aquesta mostra, que es fa cada any quan s'apropa Setmana Santa, és especial i esperada i permet fer un viatge a la història de la Pobla de Claramunt i de la seva gent.
Les fotografies formen part del fons de l'Arxiu Fotogràfic Municipal que, actualment, compta amb unes 19.500 imatges. D'aquest arxiu, ubicat a la masia de can Galan, en té cura, des de fa una colla d'anys i de manera desinteressada, el poblatà Andreu Miquel. Si algú està interessat a consultar aquest fons ho pot fer els dimecres, entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre.
L'exposició l'organitza la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i es podrà visitar fins al dissabte 30 de març. L'horari d'obertura és de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Presentació de l'exposició de l'Arxiu Fotogràfic Municipal
Presentació de l'exposició de l'Arxiu Fotogràfic Municipal

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48