Més de 130 nens i nenes participen al Juga a l'Estiu

Dijous 13/07/2017

Més de 130 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys participen en una nova edició del Juga a l'Estiu, organitzat per la regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament. L'activitat es va iniciar el 26 de juny i durarà fins al 28 de juliol.
Durant aquestes cinc setmanes, la quitxalla fa diverses activitats que es divideixen en quatre tipologies: esports; manualitats; jocs, cançons i danses, i descoberta de l'entorn i experimentació. Enguany l'eix d'animació del Juga a l'Estiu és una maquina del temps, que transporta els nens i nenes a diferents èpoques de la història passada i del futur.
Les propostes es porten a terme de les 9 del matí a la 1 del migdia a l'escola Maria Borés. Els pares també disposen d'una hora d'acollida al matí i al migdia. Els nens i nenes estan dividits en cinc grups segons les edats: més petits, de 3 anys; petits, de 4 i 5 anys; mitjans, de 6 i 7 anys; grans, de 8 a 12 anys. El responsable del Juga a l'Estiu és el Jordi Sala i es compta amb 15 monitors i monitores.
Pel que fa a les activitats, els dilluns, els dimecres i els divendres, la quitxalla va a la Piscina Municipal i els dijous es fan sortides pel municipi. El grups de grans i mitjans fan aquestes sortides en bicicleta o en altres vehicles que portin rodes, adaptats a cada edat. Aquests dos grups, el dijous 20 de juliol viuran una nit medieval, que es farà des de 2/4 de 8 del vespre fins a 2/4 de 12 de la nit a l'escola. Com a novetat de l'edició d'enguany, cal dir que es fa una activitat al dia en anglès.
Entre els objectius del casal d'estiu hi ha ocupar el temps lliure dels infants a través de la pràctica d'esports, jocs i descoberta de l'entorn; potenciar i estimular les relacions personals mitjançant el desenvolupament de les activitats en grup i la convivència diària, i viure diferents valors a través de diferents viatges en el temps. Un cop finalitzin les cinc setmanes, el Juga a l'Estiu reprendrà les activitats el 28 d'agost i s'allargarà fins al 8 de setembre. Les inscripcions per a aquest període es poden fer fins al divendres 14 de juliol al Local Social de l'Ateneu Gumersind Bisbal, de les 8 del matí a la 1 del migdia.
Pel que fa al Casalet d'Estiu, destinat a la quitxalla de P0 fins a P2, començarà les activitats el dilluns 17 de juliol i s'allargarà fins al 28 d'aquest mateix mes. S'han inscrit 21 nens i nenes que participaran en diverses propostes, com aprendre danses i cançons, jugar, experimentar o remullar-se. L'activitat es farà de les 9 del matí a la 1 del migdia a la Llar d'Infants Municipal Sol Solet i l'organitzen les regidories d'Educació i d'Infància i Joventut.

Nens i nenes que participen al Juga a l'Estiu
Nens i nenes que participen al Juga a l'Estiu

 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/07/2017 13:35