Les tradicionals caramelles omplen de música i color els racons de la Pobla

Divendres 03/05/2019

Els carrers i els racons de la Pobla de Claramunt es van omplir, el diumenge de Pasqua, el 21 d'abril, de la música i el color de les tradicionals caramelles. L'activitat la va organitzar la Societat Coral La Lira i hi van participar una quarantena de cantaires, entre adults i nens i nenes, sota la direcció de la poblatana Marta Carceller.
La cantada es va iniciar cap a 2/4 de 10 del matí al barri de l'Estació i va continuar cap a les Cases Noves, can Solà, les Figueres, Sant Andreu i el nucli antic. Les actuacions centrals es van fer a l'església, a la sortida de missa, i a la plaça de l'Ajuntament.
Els cantaires van interpretar diverses cançons populars catalanes i d'altres de més actuals, com La gavina, Pa amb xocolata, Dins la fosca, Caramelles Pobla o Cançó de taverna (de la cantada del centenari de la Coral La Lira), composada per Frederic Marí. També van ballar tres danses: Marieta cistellera, Polca d'Ours i Ball del rogle.
Les veus van comptar amb l'acompanyament de dos tambors, dues guitarres i instruments de percussió. Els cantaires van repartir clavells entre la gent que els va escoltar. L'activitat va comptar amb el suport de l'Ajuntament.

El grup de caramellaires van cantar a l'església de Santa Maria
El grup de caramellaires van cantar a l'església de Santa Maria

Cantada de caramelles, a la plaça de l'Ajuntament
Cantada de caramelles, a la plaça de l'Ajuntament

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48