L'Ajuntament reconegut pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Local

Dimecres 20/02/2019

L'Ajuntament ha estat reconegut pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals pel projecte de dinamització econòmica del polígon dels Plans, impulsat, conjuntament, amb els municipis de Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui. L'alcalde, Santi Broch, va recollir el diploma de reconeixement en el transcurs d'un acte que va tenir lloc el dijous 14 de febrer a l'Auditori Axa, de Barcelona.
El Banc de Bones Pràctiques l'impulsen, des de l'any 2014, la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya. Més de 300 iniciatives de 81 municipis catalans han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018. El lliurament del diploma va anar a càrrec del president de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Àngel Garcia, i del president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.
En el projecte de dinamització econòmica del polígon dels Plans, els quatre ajuntaments implicats treballen, conjuntament, per poder consolidar els seus cinc polígons: el de la Riera de Castellolí, Pla de Rigat, Pla de les Gavarreres, Plans d'Arau i Plans de la Tossa. L'objectiu és transformar l'activitat econòmica d'aquestes zones industrials en un element estratègic de desenvolupament dels quatre municipis i del territori.
El projecte parteix de la premissa de considerar a mig termini territorial i administrativament els cinc polígons, que inclouen unes 130 hectàrees i unes 133 empreses, com a un sol àmbit d'activitat econòmica. La iniciativa compta amb el suport del Centre d'Innovació Anoia per donar resposta a les necessitats de les indústries i dels treballadors i treballadores, així com per atraure la captació de noves empreses i emprenedors; i amb l'Associació dels Polígons dels Plans, com a òrgan de representació de la zona.
El lliurament del certificat de bones pràctiques va tenir lloc en el marc d'una conferència sobre l'autonomia i la bona governança local, que va estar estructurada en dues ponències. Es va comptar amb la intervenció d'una representació de municipis que han obtingut el Label Européen d'Excellence en matière de Gouvernance i dels governs locals que han obtingut el certificat del Banc de Bones Pràctiques.

Moment del lliurament del diploma a l'alcalde, Santi Broch
Moment del lliurament del diploma a l'alcalde, Santi Broch

Acte de reconeixement del Banc de Bones Pràctiques, a l'Auditori Axa
Acte de reconeixement del Banc de Bones Pràctiques, a l'Auditori Axa

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48