L'Ajuntament organitza diverses activitats amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Dimarts 12/11/2019

L'Ajuntament organitza diverses propostes amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre, en coordinació amb la Mancomunitat de la Conca d'Òdena. Entre les activitats programades hi ha una recollida de sabates usades de nena i de dona, que després es pintaran de color vermell.
Les sabates es recolliran entre l'11 i el 22 de novembre en els punts següents: l'escola Maria Borés, l'Ateneu Gumersind Bisbal i el Cau Jove. Una sessió de contes per a la igualtat, a càrrec de Mosaics Llibres, serà una altra de les propostes que es duran a terme, el dijous 21 de novembre a la 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto Verdaguer. S'explicaran diferents relats, adaptats als infants, contra les violències masclistes.
El divendres 22 de novembre, al Cau Jove de les 5 a les 7 de la tarda, es pintarà un mural contra la violència a les dones. L'objectiu d'aquesta acció és prevenir i conscienciar de la violència de gènere entre els més joves.
La plaça de l'Ajuntament acollirà, el dissabte 23 de novembre de les 11 del matí a la 1 del migdia, la pintada de color vermell de les sabates recollides. La iniciativa de les sabates vermelles, simbòlicament tacades de sang, és per recordar les víctimes de violència de gènere. L'artista Elina Chauvet, de Ciudad Juárez (Mèxic), és la creadora de l'obra "Zapatos rojos" que simbolitza les dones desaparegudes o víctimes de la violència masclista. Una idea que es va gestar el 2009 i que ha travessat l'oceà fins a arribar a casa nostra.
I les propostes amb motiu del 25N es tancaran el dilluns 25 de novembre amb la lectura del manifest del Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es farà a partir de les 6 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

Sabates vermelles

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/11/2019 15:22