L'Ajuntament obté la pròrroga de la subvenció del pont de la Boixera

Dimecres 23/01/2019

L'Ajuntament ha obtingut la pròrroga de la subvenció per a la rehabilitació del pont de la Boixera, atorgada per la Diputació de Barcelona. Aquest ajut econòmic és de 330.000 euros, dels quals l'ens local ja en va justificar 13.749,39 €, que eren de la redacció del projecte.
La notificació escrita de la Diputació va arribar el 8 de gener de 2019 i la informació la va donar conèixer públicament l'alcalde, Santi Broch, en el primer Ple ordinari d'enguany, el dimecres 9 de gener. El tema va crear controvèrsia entre govern i oposició en la sessió extraordinària del 14 de setembre de 2018, quan es va aprovar, inicialment, l'obra amb els vots a favor del PDeCAT, en contra de Junts per la Pobla i l'abstenció de Participa! i ERC.
L'ens provincial va atorgar l'ajut econòmic el 16 de novembre de 2017 per redactar i executar el projecte, com a màxim, el 30 de setembre de 2018. Vist l'envergadura de l'actuació, l'únic que es va poder fer i justificar a la Diputació va ser la redacció del projecte, que van elaborar l'arquitecte Santiago Herrero i l'enginyer de Camins, Canals i Ports Manuel Reventós i que van lliurar a l'Ajuntament el juliol de 2018. Des del govern municipal, veient que l'execució de l'obra no es podia tirar endavant en el termini establert, va sol·licitar, en data 27 de setembre de 2018, una ampliació del termini d'execució i justificació de la subvenció.
El projecte per a la rehabilitació i adequació del pont de la Boixera consisteix en la consolidació estructural, la neteja i la reparació dels trencaments i desperfectes als paraments i elements exteriors, i l'adequació per al pas de vianants i ciclistes. Paral·lelament, vist al seu valor patrimonial amb protecció, es contempla la restitució de la morfologia original alterada i la posada en valor dels elements d'origen.
El pont de la Boixera, que data de 1883, està situat a l'entrada del poble, venint d'Igualada. Formava part de l'antic traçat de la C-244 i, actualment, és propietat municipal. Aquesta infraestructura forma part de la Via Blava, un camí per a vianants i mitjans no motoritzats que recorrerà el riu Anoia des de Jorba fins a Martorell i que impulsen la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L'obra té un pressupost de 359.005,84 € (IVA inclòs).

El pont de la Boixera es troba a l'entrada del poble
El pont de la Boixera es troba a l'entrada del poble

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48