L'Ajuntament està tramitant la licitació de sis projectes

Dijous 22/11/2018

L'Ajuntament està tramitant la licitació de sis projectes, que ara es troben en l'apartat d'anuncis previs de licitació del perfil del contractant. Les actuacions són: la rehabilitació del pont de la Boixera; la construcció d'una pista de skateboard; la construcció de dues pistes de pàdel i el condicionament de l'entorn; la instal·lació de tres semàfors a la carretera C-244 en el seu pas pel nucli urbà; el canvi d'enllumenat de l'escola Maria Borés, i el canvi d'enllumenat del camp de futbol municipal. Els cinc primers, es troben en l'apartat d'anuncis previs de licitació del perfil del contractant i el sisè, ja es troba en fase de licitació.
El tres primers projectes es van aprovar en el Ple extraordinari del 14 de setembre. La rehabilitació i adequació del pont de la Boixera consisteix en la consolidació estructural, la neteja i la reparació dels trencaments i desperfectes als paraments i elements exteriors i l'adequació per al pas adient i segur de vianants i ciclistes. Paral·lelament, degut al seu valor patrimonial amb protecció, es contempla la restitució de la morfologia original alterada i la posada en valor dels elements originals.
El pont de la Boixera, que data de 1883, està situat a l'entrada del poble, venint d'Igualada. Formava part de l'antic traçat de la C-244 i, actualment, és propietat municipal. Aquesta infraestructura forma part de la Via Blava, un camí per a vianants i mitjans no motoritzats, que recorrerà el riu Anoia des de Jorba fins a Martorell i que impulsen la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L'obra té un pressupost de 359.005,84 € (IVA inclòs) i es compta amb una subvenció de 330.000 € de la Diputació de Barcelona.
La pista per a monopatins se situarà en els terrenys del costat de la Llar d'Infants municipal Sol Solet. Es preveu construir una plataforma de formigó i instal·lar uns mòduls per a jocs de lliscament (skateboards, rollers, escúters i bicicletes). L'actuació té un pressupost de 49.287,22 € (IVA inclòs) i es finançarà amb fons municipals.
Les dues pistes de pàdel se situaran a l'espai on, actualment, hi ha la pista poliesportiva, a la zona del Camp de Futbol del Pas Blau. També es condicionarà l'entorn. D'aquesta manera es podran diversificar les activitats esportives que es poden realitzar en aquesta zona municipal. L'obra té un pressupost de 84.181,09 € (IVA inclòs) i es finançarà amb fons propis de l'Ajuntament.

Més actuacions, endavant
La Junta de Govern Local del 23 d'octubre va aprovar iniciar l'expedient per a la contractació de tres obres més: el canvi d'enllumenat a led del Camp de Futbol Municipal del Pas Blau i de l'escola Maria Borés i la instal·lació de tres semàfors a la carretera C-244 en el tram del nucli urbà.
L'actuació al camp de futbol consistirà en canviar els fanals de les quatre torres existents, que actualment tenen quatre focus i se'n posaran cinc de tecnologia led. Aquest canvi suposarà un estalvi mínim del 40 per cent i es pot arribar fins a un 80 per cent ja que serà regulable. Es passarà de 32 kilowatts de potència a 19. La intervenció té un pressupost de 58.207,09 (IVA inclòs).
Quant al centre educatiu es canviarà l'enllumenat interior i exterior per tecnologia led. A l'estiu es va fer una prova en una de les aules de l'escola i ha tingut bon resultat. El pressupost previst és de 16.791,71 € (IVA inclòs).
I la col·locació de tres semàfors a la carretera C-244 té com a finalitat millorar la seguretat i el creuament dels vianants per aquesta via. S'ubicaran a l'altura de l'Estrassa, el pàrquing de Sant Procopi i la farmàcia. Aquests tres semàfors aniran sincronitzats amb el del centre del poble i disposaran de sensors de velocitat. El projecte té un pressupost de 126.724,78 € (IVA inclòs).

Es canviarà la il·luminació de l'escola Maria Borés
Es canviarà la il·luminació de l'escola Maria Borés

Espai on s'ubicaran les pistes de pàdel
Espai on s'ubicaran les pistes de pàdel

Terrenys on es construirà la pista de skateboard
Terrenys on es construirà la pista de skateboard

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48