L'Ajuntament convoca beques per als alumnes de secundària i estudis superiors

Dijous 24/10/2019

L'Ajuntament convoca unes beques per als alumnes menors de 25 anys empadronats al municipi que estiguin estudiant secundària, batxillerat, cicles formatius i estudis universitaris durant el curs 2019-2020 en centre públics i/o privats amb títol homologat. Les sol·licituds es podran presentar del 29 d'octubre al 29 de novembre, ambdós inclosos.
L'equip de govern ha aprovat aquests ajuts amb l'objectiu d'ajudar les famílies i donar suport i promoure l'educació postobligatòria. Per a la concessió d'aquests ajuts s'ha destinat una partida de 15.000 € del pressupost. L'import de les beques serà com a màxim de: 20 € per a l'alumne de secundària; 100 € per a l'alumne de batxillerat de menys de 25 anys; 100 € per a l'alumne de grau mitjà o superior de menys de 25 anys, i 200 € per a l'alumne d'estudis universitaris de menys de 25 anys.
Les peticions es podran presentar a les oficines municipals, de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 2 del migdia, i els dimarts, de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda. També es podrà fer a través de la plataforma E-tram https://tramits.lapobladeclaramunt.cat. Tota la documentació necessària i la informació per demanar les beques es pot trobar al web de l'Ajuntament www.lapobladeclaramunt.cat.
La resolució de les sol·licituds correspondrà a la Junta de Govern Local, prèvia proposta de resolució de les regidories d'Ensenyament i d'Hisenda, i s'efectuarà abans del 14 de desembre de 2019. Els pagaments es faran efectius a partir del 17 de desembre del present any, sens prejudici de la possible ampliació del termini.

Transport escolar per a l'alumnat de batxillerat
En la mateixa línia, i per promocionar l'ensenyament postobligatori, des de l'Ajuntament s'està portant a terme una prova pilot per oferir el transport escolar als i les alumnes de batxillerat que han d'anar a Capellades, aprofitant el servei de bus de l'alumnat que es desplaça a Vallbona d'Anoia per estudiar ESO. Aquest servei s'ofereix, juntament, amb els ajuntaments de Vallbona i de Cabrera.
Per tant, en aquest moment, les famílies dels i les estudiants de batxillerat poden utilitzar el servei de transport que no es cobreix normalment, ja que es tracta d'un estudi obligatori.  

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48