L'Ajuntament aprova un pressupost de quasi 4 milions d'euros per al 2017

Divendres 04/08/2017

L'Ajuntament va aprovar, en el Ple ordinari del 26 de juliol, el pressupost per al 2017, que és de 3.933.831,66 €. Aquest import suposa un increment del 6,5 % respecte el pressupost de l'any passat. El punt va rebre els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT i en contra dels tres grups municipals de l'oposició, Participa!, Junts per la Pobla i ERC.
El regidor d'Hisenda, Josep Aloy, va deixar clar des de l'equip de govern són conscients que el pressupost d'enguany s'aprova "molt tard". "Vostès -l'oposició- volien que es retirés aquest punt de l'ordre del dia de la sessió plenària i que es passés més endavant. Nosaltres però creiem que s'ha d'aprovar perquè fins ara hem funcionat amb el pressupost prorrogat del 2016 i aquesta, tot i que és legal, no és la manera més idònia per poder treballar i tirar endavant projectes per al municipi".
Un cop fet aquest aclariment, Josep Aloy va desglossar l'apartat d'ingressos i de despeses. Quant als ingressos, va explicar que enguany hi ha una disminució en la recaptació de l'Impost de Béns Immobles (IBI), ja que es compensa l'error de càlcul que hi va haver l'any passat. Aloy va afegir, però, que aquesta reducció es veu compensada amb l'increment en altres partides, com les plusvàlues (133.000 € més que el 2016), l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) (30.000 € més que el 2016) i la taxa d'aprofitament d'empreses subministradores (116.000 € més que el 2016). D'aquesta manera, el regidor va afirmar que "es pot mantenir la despesa ordinària"
Pel que fa a les despeses, Josep Aloy va centrar la seva exposició en el capítol d'inversions. Aloy va comentar que aquest apartat està dividit en dos blocs, un que inclou les actuacions que es cobriran amb préstecs i subvencions, amb un import d'1.039.186,02 € i un altre, amb el romanent líquid de tresoreria i subvencions, amb un import de 336.508,44 €.
En el primer bloc, s'inclouen projectes com la connexió dels aparcaments de Sant Galderic i de la plaça de la Mare de Déu de la Llet; la renovació d'una part de l'enllumenat del barri del Xaró; la instal·lació de biondes al camí del Castell; la rehabilitació del pont de la Boixera; l'ampliació del bar de la piscina o la construcció d'unes pistes de pàdel a la zona esportiva. Una gran part d'aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona. En el segon bloc, hi ha projectes com la instal·lació de semàfors a la C-244; l'enderroc del bar El Pont; l'eixamplament del carrer de Josep Jové o l'adquisició de dos vehicles per a la brigada municipal. D'aquests projectes, la col·locació de semàfors compta amb una ajuda econòmica de 82.000 €. 
En aquesta sessió plenària també es va aprovar el calendari de festes locals per al 2018, que seran el 2 de febrer, amb motiu de la Fira de la Candelera, i el 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i d'ERC, en contra de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla. 
Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser la xifra del padró municipal d'habitants a 1 de gener de 2017, que era de 2.190 habitants. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i ERC i en contra de Participa!

Sessió plenària del 26 de juliol
Sessió plenària del 26 de juliol

 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04/08/2017 15:21