L'Ajuntament aprova un Pressupost de més de 3.400.000 € per al 2019

Divendres 18/01/2019

L'Ajuntament va aprovar, en el primer Ple ordinari d'enguany, el dimecres 9 de gener, el Pressupost per al 2019, que és de 3.400.311,22 €. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i en contra de Participa!, Junts per la Pobla i ERC.
El regidor d'Hisenda, Josep Aloy, va explicar que per elaborar el Pressupost d'enguany "s'ha agafat l'estat d'execució dels números del 2018 i s'han anat adaptant i ajustant les partides". Aloy va destacar el capítol d'inversions, que puja a 300.000 euros que "es finançaran amb ingressos ordinaris" i als quals cal sumar els més de 700.000 euros aprovats en la sessió ordinària de l'11 de juliol de 2018.
Entre les actuacions previstes hi ha la millora dels parcs urbans, de la senyalització del municipi o de la xarxa de clavegueram. També es preveu la ubicació d'uns columbaris al cementiri municipal, la construcció d'una pista per a monopatins o la de dues pistes de pàdel. Aquests dos darrers projectes ja es troben a anuncis de licitació.
El regidor d'Hisenda va destacar que l'endeutament municipal és d'un 0 %, excepte el crèdit per al dipòsit d'Aigües Ter-Llobregat i el retorn de la participació als tributs de l'Estat. Josep Aloy va afegir que no s'havien inclòs les ajudes per beques i la destinació del 0,7 % del pressupost al tercer món "ja que s'han d'elaborar unes bases i en aquest moment en el departament de secretària hi ha un volum molt important de feina". Aloy no va descartar, però, que si es poden tirar endavant aquests documents es puguin incorporar les dues partides.
Des de l'oposició es va destacar el bon treball en l'elaboració del Pressupost, tot i que es va criticar la feina de l'equip de govern per no haver tirat endavant les inversions. El regidor d'Hisenda va respondre les crítiques dels tres partits i va afirmar que "si no s'han pogut executar els projectes previstos no ha estat per voluntat del govern sinó per la vacant en la plaça de Secretaria-intervenció. No hem fet les inversions però hem eixugat el deute municipal i hem guardat els diners. Tot i això, el poble ha continuat funcionant. Si no prestéssim els serveis ens podrien acusar de mala gestió però no és així. Els diners que aporten els poblatans i les poblatanes no només són per tirar endavant projectes sinó també perquè funcionin els serveis dels quals gaudim".
En aquesta primera sessió de l'any també es va aprovar delegar al Consell Comarcal de l'Anoia la potestat sancionadora en matèria de la recollida de residus del porta a porta. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT i ERC i l'abstenció de Participa! i Junts per la Pobla.

Un dels moments del primer Ple ordinari de l'any
Un dels moments del primer Ple ordinari de l'any

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48