L'Ajuntament aprova, inicialment, tres importants projectes

Dimecres 19/09/2018

L'Ajuntament ha aprovat, inicialment, tres importants projectes per al municipi: la rehabilitació del pont de la Boixera, la construcció d'unes pistes d'skateboard i de dues pistes de pàdel. L'aprovació es va fer en el transcurs del Ple extraordinari del divendres 14 de setembre.
El projecte per a la rehabilitació i adequació del pont de la Boixera consisteix en la consolidació estructural, la neteja i la reparació dels trencaments i desperfectes als paraments i elements exteriors i l'adequació per al pas adient i segur de vianants i ciclistes. Paral·lelament, degut al seu valor patrimonial amb protecció, es contempla la restitució de la morfologia original alterada i la posada en valor dels elements originals.
El pont de la Boixera, que data de 1883, està situat a l'entrada del poble, venint d'Igualada. Formava part de l'antic traçat de la C-244 i, actualment, és propietat municipal. Aquesta infraestructura forma part de la Via Blava, un camí per a vianants i mitjans no motoritzats, que recorrerà el riu Anoia des de Jorba fins a Martorell i que impulsen la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
L'obra té un pressupost de 359.005,84 € (IVA inclòs) i es compta amb una subvenció de 330.000 € de la Diputació de Barcelona. L'aprovació inicial del projecte va rebre els vots a favor del PDeCAT, en contra de Junts per la Pobla i l'abstenció de Participa! i ERC.

Pistes d'skateboard i de pàdel
Un altre dels projectes que es va tractar en aquesta sessió plenària va ser la construcció d'una pista per a monopatins, que se situarà en els terrenys del costat de la llar d'infants municipal Sol Solet. Es preveu construir una plataforma de formigó i instal·lar uns mòduls per a jocs de lliscament (skateboards, rollers, scooters i bicicletes).
L'accés es realitzarà pel carrer de Marie Curie i serà mitjançant escales de fusta i paviment de formigó. L'accessibilitat plana està garantida pel parc anterior a la llar d'infants i per darrera d'aquest edifici. L'actuació té un pressupost de 49.287,22 € (IVA inclòs) i es finançarà amb fons municipals. L'aprovació inicial del projecte es va fer amb els vots a favor del PDeCAT i Junts per la Pobla i l'abstenció de Participa! i ERC.
Pel que fa a la construcció de dues pistes de pàdel se situaran a l'espai on, actualment, hi ha la pista multiesport, a la zona del camp de futbol del Pas Blau. També es condicionarà l'entorn. D'aquesta manera es podran diversificar les activitats esportives que es poden realitzar en aquesta zona municipal. L'obra té un pressupost de 84.181,09 € (IVA inclòs)  i es finançarà amb fons municipals. L'aprovació inicial del projecte va rebre els vots a favor del PDeCAT i l'abstenció de Participa!, Junts per la Pobla i ERC.
Des de l'oposició es va criticar la convocatòria d'aquest Ple extraordinari per tirar endavant aquests projectes, que ja fa temps que era previst realitzar-los. Els tres grups municipals van dir que ara es volen executar aquestes actuacions per motius electorals, ja que el maig de l'any vinent hi ha els comicis locals. Ara els tres projectes estaran a exposició pública durant el termini de trenta dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

Pont de la Boixera, a l'entrada del poble venint d'Igualada
Pont de la Boixera, a l'entrada del poble venint d'Igualada

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48