La regidoria de Sanitat tira endavant una campanya informativa sobre el mosquit tigre

Dimarts 10/07/2018

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament ha tirat endavant una campanya informativa sobre el mosquit tigre. La setmana passada es va repartir per les llars poblatanes un díptic amb explicacions i consells preventius sobre aquests insectes.
En la publicació s'expliquen les característiques del mosquit tigre, que és de color negre, fa entre 2 i 10 mm de llargada, té ratlles blanques al cap, tòrax, abdomen i potes. Aquest mosquit pica durant les hores de llum, vola a poca distància del terra i les femelles posen els ous en petits recipients amb aigua estancada. Als països tropicals transmet malalties, com el Chikungunya, el Dengue, la febre groga o el Zika.
També es donen diferents recomanacions per prevenir l'aparició d'aquest insecte, com buidar dues o tres vegades per setmana l'aigua dels recipients que estiguin a l'exterior, com galledes, testos, etc.; col·locar aquests objectes de cap per avall o guarda'ls a cobert per evitar que s'omplin d'aigua de pluja; tapar hermèticament els dipòsits d'aigua o posar-hi una tela mosquitera; netejar les restes de fullaraca en les zones de drenatge o canals de desaigües per evitar que s'acumuli aigua; posar teles mosquiteres a les finestres o portar roba de color clar i pantalons llargs.
A més d'aquestes recomanacions s'especifiquen diferents consells per a un bon ús dels repel·lents, com actuar davant d'una picada i consells per a les persones que viatgin a països on hi ha risc de contagi de malalties per les picades de mosquits. El disseny i l'edició d'aquest material ha anat a càrrec de la poblatana Marina Torres, tècnica de comunicació de mosquito Alert. Es pot trobar més informació al web www.mosquitoalert.com, al Facebook i al Twitter i també es pot descarregar una App.

El mosquit tigre pica durant les hores de llum
El mosquit tigre pica durant les hores de llum
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02