La Pobla de Claramunt viu una gran Festa Major

Dijous 06/07/2017

Els poblatans i les poblatanes i gent d'altres localitats veïnes van gaudir, del 29 de juny al 3 de juliol, dels actes programats dins de la Festa Major, organitzada per la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament. En la majoria d'activitats hi va haver una bona afluència de públic i cal destacar el concert jove, el sopar popular i ball amb l'orquestra Venus i el magnífic concert de gospel amb el grup The Gourmets.
Les propostes festives es van obrir, el dijous 29 de juny a la nit, amb una cantada d'havaneres a càrrec del conegut grup Cavall Bernat. Unes 130 persones es van aplegar a la plaça dels Països Catalans per escoltar cançons de tota la vida, com El meu avi o La bella Lola. A la mitja part, hi va haver rom cremat per a tots els assistents que, tot i la fresca, van aguantar fins al final de l'audició.
El divendres 30 de juny a la nit, el jovent va ser el protagonista de la festa. Més d'un miler de persones es van reunir al parc de Sant Galderic per passar-s'ho bé amb la música dels grups Boikot, Zàping Versions, els teloners Fransie Klass i el DJ Àlex. Aquest concert, a més d'estar inclòs dins de la programació de la Festa Major, va ser la cloenda de la XV Setmana de la Joventut, organitzada per l'entitat Barrufet Roig. L'Ajuntament va prendre totes les mesures de seguretat perquè la festa es desenvolupés sense problemes i no es va produir cap incident destacable.
L'esport també va tenir lloc en la programació festiva d'enguany. El CT la Pobla va organitzar, el dissabte 1 de juliol a la tarda, la final del I Torneig Comarcal Aleví de Tennis. El guanyador va ser el Raül Cañizares, del CT Montbui. I el diumenge 2 de juliol, el CF la Pobla va disputar dos partits amistosos al Camp de Futbol Municipal del Pas Blau, un de promeses amb el San Mauro i els amateurs amb l'Òdena CE, A. 

Més de 300 persones, al sopar popular
El dissabte 1 de juliol a la tarda, tot i que va ploure una mica i el cel amenaçava tempesta, els gegants i els grallers de la Pobla de Claramunt van fer la cercavila, que va començar a l'avinguda de Gumersind Bisbal i va finalitzar a la plaça de l'Ajuntament. A partir de 2/4 de 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans, més de 300 persones van assistir al sopar popular.
Cap a 3/4 de 12 de la nit, van començar a sonar els primers ritmes de l'orquestra Venus, que va oferir un gran ball de Festa Major. La gresca del dissabte es va acabar amb la música que va punxar el DJ Àlex fins a la matinada.
La missa solemne, cantada per la coral poblatana La Lira, va obrir el programa festiu del diumenge 2 de juliol. Després de la celebració litúrgica, la formació vocal va oferir un breu concert. A continuació, a la Sala Municipal d'Exposicions, l'alcalde, Santi Broch, va inaugurar la mostra de Toni Guix amb el títol "Racons de la Pobla i olis", que es podrà visitar fins al diumenge 16 de juliol. 
Tot seguit, a la plaça de l'Ajuntament, la Cobla Contemporània va fer una original ballada de sardanes. Aquesta formació de Sabadell versiona cançons conegudes al ritme de sardana i en l'actuació que van fer a la Pobla de Claramunt van interpretar Despacito i Súbeme la ràdio, dos èxits d'aquest estiu, fet del qual se'n van fer ressò a TV3. També hi va haver un aperitiu per a tots els assistents.
A la tarda, al passeig de Lluís Companys, els nens i nenes van gaudir d'un taller i d'una cercavila de bombolles gegants. Les activitats del diumenge es van tancar amb un excel·lent concert de gospel a càrrec del grup The Gourmets, que va delectar les, aproximadament, 200 persones que es van aplegar a la plaça dels Països Catalans.
El darrer dia festiu, el dilluns 3 de juliol, va estar dedicat a la quitxalla. Al matí, la plaça dels Països Catalans es va omplir d'inflables. A la tarda, hi va haver xocolata amb xurros per als nens i nenes i una festa Holi, que va omplir de colors i música la cloenda de la Festa Major d'enguany.

Sopar i ball amb l'orquestra Venus
Sopar i ball amb l'orquestra Venus

Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, a la plaça de l'Ajuntament
Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, a la plaça de l'Ajuntament

Concert de gospel amb el grup The Gourmets
Concert de gospel amb el grup The Gourmets

 
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/07/2017 14:13