La Pobla de Claramunt un any més amb La Marató de TV3

Divendres 13/12/2019

La Pobla de Claramunt se suma, un any més, a La Marató de TV3, dedicada a les malalties minoritàries i que arribarà a la vint-i-vuitena edició. Ahir es va fer una xerrada, diumenge es farà un bingo solidari i, com a novetat, es farà un itinerari de descoberta de la natura a l'entorn del municipi, que anirà a càrrec de l'entitat Geden. Aquestes propostes s'organitzen des de l'Ajuntament.

La xerrada, que va aplegar una bon nombre de poblatans i poblatanes, es va fer al Teatre Jardí. Es va comptar amb la intervenció de David Zumel, metge del CAP del municipi, i de Jordi Cruz, director de l'Associació de les Mucopolisacaridosi i Síndromes Relacionades- MPS Espanya i membre de la junta directiva de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER). MPS Espanya va néixer el 2003 a la Pobla de Claramunt, impulsada per una família amb una filla afectada per la Síndrome de Sanfilippo. Va ser una xerrada molt interessant i, en alguns moments, molt emotiva.
El diumenge 15 de desembre a partir de les 6 de la tarda a l'Ateneu Gumersind Bisbal es farà un bingo solidari, que arribarà a la setzena edició. Es cantaran diferents bingos i els obsequis que se sortejaran els cedeix l'Ajuntament i diversos establiments i empreses locals i de fora.
I les activitats per recollir fons per La Marató es tancaran el diumenge 22 de desembre amb un itinerari de descoberta de la natura a l'entorn del municipi poblatà. L'activitat tindrà lloc de les 9 del matí a la 1 del migdia i el punt de sortida serà des de la plaça de l'Ajuntament. Al final, hi haurà un pica-pica per a tots els i les participants i un sorteig de productes ecològics.
Les inscripcions es poden fer a l'e-mail gedennatura@gmail.com i el preu per participar-hi serà de 7 €, que es pagaran 15 minuts abans de l'inici de la sortida. Aquesta activitat anirà a càrrec del Grup d'Estudi i Difusió de l'Entorn Natural (Geden).
La Marató d'enguany té com a lema "Minories que fan una majoria". Les malalties minoritàries són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que són greus, cròniques, progressives i discapacitants. Actualment, n'hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l'immunològic, el metabolisme o l'equilibri hormonal, entre altres.

Xerrada sobre les malalties minoritàries, ahir al Teatre Jardí
Xerrada sobre les malalties minoritàries, ahir al Teatre Jardí

Bingo solidari de l'any 2018
Bingo solidari de l'any 2018

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48