La Pobla de Claramunt redueix la població de coloms un 47 per cent

Dimarts 02/04/2019

La Pobla de Claramunt ha reduït, entre els anys 2017 i 2018, la població de coloms en un 47 per cent. Aquest resultat s'ha aconseguit subministrant a aquests ocells urbans un medicament anticonceptiu, que porta per nom Ovistop, fet que n'ha permès controlar la seva proliferació.
L'actuació es porta a terme des de la regidoria de Sanitat de l'Ajuntament. L'administració d'aquest medicament veterinari, que s'ha fet amb la preceptiva autorització de la Generalitat de Catalunya, s'ha dut a terme a l'edifici de l'Ajuntament, mitjançant la instal·lació d'un dispensador automàtic del producte. Aquest dispensador subministra, cada dia a la mateixa hora, la dosi de producte (blat de moro amb el principi actiu incorporat) necessària.
Addicionalment al cens de coloms, s'han mesurat indicadors secundaris, com la presència de coloms joves, que s'ha mantingut a uns nivells baixos, i d'aquesta manera s'ha confirmat l'acció de l'anticonceptiu. També s'ha fet un seguiment per detectar possibles afectacions a altres espècies d'ocells, que s'ha descartat.
La gestió del control de la població de coloms s'ha completat amb l'atenció de les demandes d'alguns poblatans i poblatanes que encara tenen molèsties ocasionades per aquesta espècie, gestionades a través de l'Ajuntament. Un tècnic especialitzat ha visitat les llars afectades per fer una diagnosi del problema i aconsellar sobre la millor forma de resoldre'l.

Dispensador de control de coloms situat a la teulada de l'Ajuntament
Dispensador de control de coloms situat a la teulada de l'Ajuntament

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48