La Pobla commemora els 675 anys de la Carta de població

Dijous 12/09/2019

La Pobla de Claramunt commemorarà, el diumenge 15 de setembre, els 675 anys de la Carta de població del municipi. L'acte està inclòs dins de la programació de l'Agenda Cultural i tindrà lloc a 2/4 d'1 del migdia a la plaça de les Tres Fonts.
La commemoració consistirà en la descoberta d'una placa i en l'explicació dels fets històrics, a càrrec de la contista Clara Gavaldà. El 15 de setembre de 1344 el vescomte Hug i la seva mare Beatriu van signar la Carta de població de la Pobla de Claramunt, devastada per una gran riuada. Jaime Ferrer, Jaume Ventallols, Jaume Dolçet o Bonanat, Pere Català i Ramon Mercer, en representació dels poblatans i poblatanes afectats per l'aiguat, van solemnitzar l'acte al castell de Cardona.
Després d'aquesta commemoració, a 2/4 de 2 del migdia a la Sala Municipal d'Exposicions, s'inaugurarà la mostra d'olis i aquarel·les de Josep Díaz, amb el títol "Tinc de la Pobla el record...". La mostra es podrà visitar fins al 28 de setembre, de dimarts a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

Concert de jazz al castell de Claramunt
Per al dissabte 14 de setembre, a les 10 del vespre a la Sala Gran del Castell de Claramunt, s'ha programat un concert de jazz amb el grup Daybreak Quartet. Aquesta audició forma part del Cicle de Música als Castells que promou la Fundació Castells Culturals de Catalunya. El preu de les entrades serà de 4 euros, que es podran comprar el mateix dia a la taquilla. Es disposarà d'un servei d'autobús per pujar fins a la fortalesa que sortirà a partir de les 8 del vespre des de la plaça de l'Ajuntament.
El grup Daybreak Quartet el formen Jaume Sanchís, al saxo; Xavier Monge, al piano; Roger Gutiérrez, a la bateria, i Ignasi González, al contrabaix. Són quatre músics de jazz d'un llarg recorregut professional i que porten anys tocant junts. Els seus concerts ofereixen un repertori divers, sempre en l'àmbit del jazz, que va des dels estàndards més coneguts fins a tributs a Miles, Coltrane, Monk o Elligton. Aquest quartet fa entrar l'oient en una atmosfera càlida, íntima i sofisticada.
Enguany, i com a novetat, els i les assistents podran degustar una copa de vi mentre escolten jazz. La sala Gran de la fortalesa estarà ambientada per a l'ocasió.
Totes aquestes activitats s'organitzen des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i s'inclouen dins de la programació de l'Agenda Cultural, que ha començat aquest mes de setembre i que s'allargarà a l'octubre i al novembre.

Plaça de les Tres Fonts
Plaça de les Tres Fonts

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48