La Pobla bull d'activitats per les festes de Nadal

Dimarts 02/01/2018

Des de mitjan de desembre, l'agenda d'activitats del nostre municipi està plena de propostes nadalenques per a totes les edats. Tallers per al jovent, el Casalet i el Juga al Nadal per als nens i nenes, les festes de Nadal a la llar d'infants i a l'escola, la recepció de Nadal oferta per l'Ajuntament o la festa de Cap d'Any són alguns dels actes que s'han organitzat aquests dies, tant des de l'administració local com des de les entitats.
Com ja s'ha convertit en tradicional, l'Ajuntament va oferir, el dilluns 18 de desembre al Teatre Jardí, una recepció als treballadors, professors dels cursos i tallers i entitats locals per desitjar-los bones festes. A la trobada hi van assistir més d'una setantena de persones. L'alcalde, Santi Broch, acompanyat de regidors del Consistori, va adreçar unes paraules als presents, en què va fer un repàs de l'any 2017.
Broch va fer una radiografia dels esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya en l'àmbit polític, marcats pel referèndum de l'1 d'octubre. L'alcalde va demanar que el 2018 "torni a regnar el seny i la bona voluntat de la gent que fa l'alta política perquè tot s'acabi bé".
En l'àmbit local, el màxim representant del Consistori poblatà va esmentar algunes de les actuacions que s'havien dut a terme en les diferents àrees i va assumir que algunes accions previstes per al 2017 es materialitzarien el 2018. En aquest sentit, es va referir a la col·locació de semàfors a la carretera C-244, la urbanització de la zona de darrera del consultori o la connexió dels pàrquings de Sant Galderic i de la Mare de Déu de la Llet.
En el transcurs del parlament, Santi Broch va anunciar les converses amb el Bisbat per fer una cessió del local on fins fa poc hi havia la botiga de cal Juanito i que ubicaria una sala d'exposicions. Després del discurs de l'alcalde, es va fer un reconeixement a Francesc Surroca, poblatà que va ser vigilant de la Sala Municipal d'Exposicions entre els anys 2007 i 2017.

Activitats per a totes les edats
Per al jovent, des de la regidoria de Joventut, a través del Cau Jove, s'han portat a terme diverses propostes relacionades amb les festes nadalenques. Un taller de postals i ornaments nadalencs, un de galetes, un d'espelmes aromàtiques, la festa de l'amic invisible o un campionat de Fifa 18 són algunes de les activitats en què ha pogut participar el jovent poblatà.
Per a la quitxalla, del dimecres 27 al divendres 29 de desembre, la regidoria d'Infància i Joventut va organitzar el Casalet i el Juga al Nadal. Més d'una vintena de nens i nenes van gaudir de les diferents activitats que es van dur a terme. Els més menuts també van viure el Nadal amb les festes que es van fer el darrer dia lectiu, el divendres 22 de desembre, a la Llar d'Infants Municipal Sol Solet i a l'escola Maria Borés.
Els petits de la llar d'infants van ser els protagonistes de la representació que es va oferir el dimarts 19 de desembre i que va omplir el Teatre Jardí. Un dia després, el dimecres 20 de desembre, el local de l'Ateneu Gumersind Bisbal també es va omplir de pares i familiars dels alumnes de les classes d'anglès, que van representar un muntatge que tenia com a fil conductor la celebració del Nadal a diferents llocs del món, com Anglaterra, Rússia, Catalunya o el País Basc. El dijous 21 de desembre a l'Ateneu Gumersind Bisbal, una cinquantena de poblatans i poblatanes van assistir a la festa de Nadal que va organitzar la regidoria de Benestar Social i que va comptar amb l'actuació dels Trobadors de l'Anoia.
A més de totes aquestes activitats, el CT la Pobla va organitzar, el divendres 22 de desembre, una festa per als alumnes de l'Escola de Tennis. I aquest mateix dia, des de la regidoria d'Infància i Joventut es va dur a terme una recollida de joguines per a Creu Roja Anoia. Se'n van recollir gairebé una quarantena.
I el darrer dia de l'any, el diumenge 31 de desembre, l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va organitzar una festa per acomiadar el 2017 i donar la benvinguda al 2018. Es va fer un sopar al bar-restaurant Camí del Castell, al qual hi van assistir una quarantena de comensals, i després un ball amb la formació A Vives Veus a l'Ateneu Gumersind Bisbal, al qual hi van anar una seixantena de persones. L'agenda d'activitats nadalenques es tancarà el dissabte 13 de gener amb el concert de Reis que oferirà la Coral La Lira. L'audició tindrà lloc a partir de 3/4 de 8 del vespre a l'església de Santa Maria.

Recepció de Nadal oferta per l'Ajuntament, al Teatre Jardí
Recepció de Nadal oferta per l'Ajuntament, al Teatre Jardí

Representació de Nadal de la quitxalla de la llar d'infants, al Teatre Jardí
Representació de Nadal de la quitxalla de la llar d'infants, al Teatre Jardí

Representació dels alumnes de les classes d'anglès
Representació dels alumnes de les classes d'anglès
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02