La MICOD organitza diverses activitats amb motiu del 25N

Dijous 22/11/2018

Un any més la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (Micod), de la qual forma part l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, organitza i coordina una agenda d'actes que commemoren el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, que és el 25 de novembre.
Ja fa anys que la Micod coordina les entitats i els diferents ajuntaments de la Conca per farcir una agenda conjunta d'activitats que tenen l'objectiu de visibilitzar la violència masclista com un problema estructural fruit de la societat masclista i patriarcal en què vivim. Els diferents actes giren entorn la necessitat d'identificar la violència com a primer pas per a prevenir, actuar i reparar possibles situacions.
Com cada any, els ajuntaments de la Micod penjaran les pancartes reivindicatives durant la setmana del 25N i la mateixa Micod organitza l'acte central de la campanya. Serà el diumenge 25 de novembre a la tarda a Òdena, amb una sessió de contes per a infants a les 17 h, la concentració i lectura del Manifest a les 18 h i la projecció de la pel·lícula Todalas mulleres que coñezo, sobre violències masclistes, a les 18.30 h, integrada en la Mostra Internacional de Films de Dones. Aquests actes tindran lloc al Teatre Centre Unió Agrícola d'Òdena.
A la vegada, l'agenda inclou activitats molt diverses com xerrades, tallers per a joves, teatre fòrums, conferències, taller d'autodefensa feminista no mixt,... i es presenta el Protocol davant les violències sexuals en espais festius que ha aprovat, recentment, la Mancomunitat i que s'ha treballat durant un any des de l'Àrea d'Igualtat de la Micod amb els Departaments de Joventut i Cultura dels diferents ajuntaments i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Observatori Noct@mbules. Aquest protocol és una eina per a donar resposta a els agressions que es donen en els espais de festa i atendre les dones que les puguin patir. També s'atenen les agressions per LGTBIfòbia.
Podreu trobar les agendes d'actes als edificis municipals com els Ajuntaments, les Biblioteques, els Centres Cívics, els espais de Joves, etc. Les Regidories d'Igualtat conviden tota la ciutadania a sumar-se a les activitats, a reivindicar i exigir l'eradicació de la violència masclista i a prendre consciència de la necessitat de treballar des de la prevenció i la sensibilització per canviar els valors androcèntrics i patriarcals que segueixen massa arrelats a les nostres societats i són la base de la manifestació de violència masclista.

Cartell del 25 de novembre de 2018
Cartell del 25 de novembre de 2018

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48