La Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent, dues activitats amb una llarga tradició a l'agenda poblatana

Divendres 21/12/2018

La Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent són dues de les propostes amb una llarga tradició a l'agenda nadalenca de la Pobla de Claramunt. La competició esportiva tindrà lloc el dimarts 25 de desembre i arribarà a la quaranta-setena edició. La representació es farà el dimecres 26 de desembre i fa trenta-quatre anys que es porta a terme.
La Copa Nadal de Natació es farà a la Piscina Municipal al migdia. L'activitat l'organitza la regidoria d'Esports de l'Ajuntament i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l'Anoia i empreses, establiments i entitats bancàries del poble i de la comarca.  A partir de les 12 del migdia, la quitxalla podrà fer cagar el tió i a la 1, s'iniciarà la competició. Mitja hora abans de la cursa, es podrà fer la inscripció.
Hi haurà dues categories, masculina i femenina, dividides en tres subcategories: absoluta, comarcal i local. També es premia el nedador de més edat i el de menys edat, sigui masculí o femení. Després de la competició es lliuraran els trofeus, cedits per l'organització i pels col·laboradors. L'últim classificat de la categoria, tant masculina com femenina, serà obsequiat amb un bacallà.
Hi haurà rom cremat per a tothom i xocolata per als nens i les nenes. Se sortejaran dues tauletes, una per als menors de 16 anys, i una altra, per a la resta de participants. També se sortejaran, entre tots els participants, diferents regals.

El nucli antic, escenari del Pessebre Vivent
Els racons del nucli antic seran, un any més, l'escenari del Pessebre Vivent, que organitza la Comissió del Pessebre Vivent, amb la col·laboració de l'Ajuntament, empreses del municipi i diversos pares dels joves actors. Es faran dues representacions, a les 6 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre.
Hi haurà sis escenes, en què es combinarà el diàleg i la música: el Mercat, als Jardinets; el Somni de Nadal i els Dimonis, a la plaça de l'Església; L'Anunciació, a la plaça de les Tres Fonts, i els Pastors i el Naixement, al Campanar Vell. L'entrada al pessebre serà per la Font de la Petxina, i a partir d'aquí, al llarg de tot el carrer Major, se situaran els diferents oficis, com el fuster o el ceramista. Al final de les dues representacions, se sortejarà un pernil i es donarà berenar per als joves actors i actrius.

Més propostes nadalenques
A més de la Copa Nadal de Natació i del Pessebre Vivent, el calendari nadalenc de la Pobla de Claramunt inclou diverses activitats per a diferents edats. El diumenge 23 de desembre, a l'església de Santa Maria a 3/4 d'1 del migdia, la Coral Mixta d'Igualada farà una cantada, organitzada per la parròquia. I el dissabte 29 de desembre, la Coral La Lira oferirà el concert de Nadal. L'audició tindrà lloc a l'església de Santa Maria, a 3/4 de 8 del vespre, i l'organitza l'entitat local.
El mateix diumenge, a les 5 de la tarda a l'Ateneu Gumersind Bisbal, la quitxalla podrà passar una bona estona amb l'espectacle infantil "Caram com balla" del grup La Cremallera, mentre espera l'arribada del patge Faruk. Aquesta activitat s'organitza des de la Comissió de Reis i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
Del dimecres 2 al divendres 4 de gener, des de la regidoria d'Infància i Joventut es portarà a terme una nova edició del Juga i del Casalet de Nadal. I l'agenda d'activitats nadalenques es tancarà el dissabte 5 de gener amb la cavalcada de Reis.

Travessia a la Piscina Municipal amb motiu de la 46a Copa Nadal de Natació
Travessia a la Piscina Municipal amb motiu de la 46a Copa Nadal de Natació

Pessebre Vivent, al nucli antic
Pessebre Vivent, al nucli antic

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48