Gran èxit de participació a les activitats de la XX Setmana de la Gent Gran

Dimecres 05/06/2019

La Pobla de Claramunt va tancar, el diumenge 2 de juny, la XX Setmana de la Gent Gran, que ha estat un èxit de participació en totes les activitats programades. Les propostes, organitzades des de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament en col·laboració amb l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran, es van obrir el dissabte 25 de maig.
El dinar de cloenda va tenir lloc a l'Hotel Robert i el va presidir la coneguda escriptora i il·lustradora Roser Capdevila, la mare de Les Tres Bessones. Més de 220 poblatans i poblatanes van participar en aquest àpat, en què també hi va ser presents l'alcalde, Santi Broch, i la diputada al Congrés Carolina Telechea.
Un cop finalitzat el dinar es va homenatjar els poblatans i les poblatanes nascuts entre el 1945 i el 1946. De les 41 persones homenatjades, 26 van assistir a la festa. Com a obsequi van rebre una reproducció de ceràmica de l'església de Santa Maria. Per tancar els homenatges, es va fer un reconeixement a l'àvia i a l'avi més grans del poble, Pilar Cots, de 98 anys, i Ramon Cervelló, de 96 anys, que no van poder ser presents a l'acte i a qui es va anar a visitar el dia abans per fer-los l'homenatge. Com a regal van rebre un quadre pintat per la poblatana Angelina Solé.
I després dels reconeixements i abans dels parlaments, hi va haver una sorpresa. Va sortir un pastís, elaborat amb foamy, amb unes espelmes en forma de número 20 que van bufar les autoritats assistents. Per tancar l'acte institucional, van adreçar unes paraules la regidora de Benestar Social, Carme Vallès; un representant de l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran, Joaquim Claramunt; la diputada al Congrés Carolina Telechea; l'escriptora i il·lustradora Roser Capdevila, i l'alcalde, Santi Broch.
I després dels parlaments, va arribar un moment molt emotiu: el reconeixement que es va fer des de l'Ajuntament i l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran  al president de l'entitat, José Herrera, que deixa el càrrec després d'onze anys. Els actes del diumenge es van tancar amb un ball a càrrec del grup Atlantic's, que va omplir la sala de l'Ateneu Gumersind Bisbal.

Més propostes de la Setmana de la Gent Gran
L'edició d'enguany de la Setmana de la Gent Gran es va obrir, el dissabte 25 de maig a l'església de Santa Maria, amb una missa cantada i un concert de l'Agrupació Coral La Llàntia. Les propostes van continuar el dilluns 27 de maig a l'Ateneu Gumersind Bisbal, amb l'espectacle del Juguem Plegats. Nens, pares i avis van passar una bona estona amb la participació en diferents tallers i jocs tradicionals. També es va poder veure una representació dels alumnes de l'Institut de Vallbona d'Anoia amb el títol El velatorio lorquiano.
El dimarts 28 de maig, una vuitantena de poblatans i poblatanes es van aplegar al Teatre Jardí per jugar al bingo i berenar. Els guanyadors i guanyadores dels cinc bingos que es van cantar van ser: Montse Bravo, Pepita Peñarroya, Juliana Alonso, Antoni Escudé i Rosa Riba, que va rebre com a obsequi un pernil.
La següent proposta inclosa dins de la XX Setmana de la Gent Gran va ser una sortida a Tarragona, el dimecres 29 de maig. Una quarantena de persones van gaudir d'una visita guiada a la ciutat i d'un dinar a Torredembarra. El dijous 30 de maig, el ball amb la cantant Eli del grup A Vives Veus va omplir de nou l'Ateneu Gumersind Bisbal.
En aquest mateix local, el dissabte 1 de juny a la tarda, un centenar de persones van riure amb els acudits de l'humorista Ramon i es van sorprendre amb la magnífica demostració de rock acrobàtic del grup Flip Flap. Com a resum de la XX Setmana de la Gent Gran es pot dir que va ser tot un èxit.

Homenatge a l'avi i l'àvia més grans, representans pels seus familiars
Homenatge a l'avi i l'àvia més grans, representans pels seus familiars

Pastís del vintè aniversari de la Setmana de la Gent Gran
Pastís del vintè aniversari de la Setmana de la Gent Gran

Espectacle amb el grup Flip Flap, a l'Ateneu
Espectacle amb el grup Flip Flap, a l'Ateneu

Poblatans i poblatanes que van participar a la sortida a Tarragona
Poblatans i poblatanes que van participar a la sortida a Tarragona

Ball del dijous, a l'Ateneu Gumersind Bisbal
Ball del dijous, a l'Ateneu Gumersind Bisbal

Una de les activitats del Juguem Plegats, a l'Ateneu
Una de les activitats del Juguem Plegats, a l'Ateneu

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48